Butterfly van Bayern-Park verhuist naar LandErlebnis Janßen

Het Duitse pretpark Bayern-Park heeft een van haar twee Butterfly-attracties verwijderd. Het gaat om het oudste exemplaar van het park. De attractie verdwijnt niet definitief want ze krijgt een nieuw leven in LandErlebnis Janßen.

 

Bayern-Park is een regionaal pretpark in de Duitse deelstaat Beieren. Het park opende de deuren in 1985 en heeft vandaag de dag drie achtbanen en tot voor kort ook 2 Butterfly-attracties die door sommige pretparkfans eveneens als achtbanen worden beschouwd. Het eerste exemplaar opende in 1993 en stond buiten opgesteld, deze had de naam Butterfly. Het was Sunkid Heege die de attractie gebouwd had en deze was 6,1 meter hoog.

In 2009 opende nog een tweede exemplaar, dit keer binnen en kreeg de naam Star-Shuttle. Deze Butterfly werd origineel gebouwd in 1985 in Potts Park en stond daar tot en met 2002. Daarna verhuisde die naar Funhall Mering waar die tot 2008 opgesteld stond tot het indoorpark haar deuren voorgoed sloot.

De originele Butterfly van Bayern-Park die buiten opgesteld stond heeft nu het park verlaten. Maar dat wil niet zeggen dat de attractie uit 1993 voorgoed verdwijnt. Het andere Duitse pretpark LandErlebnis Janßen dat in 2016 de deuren opende en in 2020 uitpakte met een eerste achtbaan, heeft de attractie namelijk overgekocht. Deze zal daar volgend seizoen geopend worden.

 

Bron: rcdb

Foto: rcdb (Rik Engelen)