Ontdek hier de attractielijst van de Herbstmesse in Bazel

De Herbstmesse van Bazel vindt dit jaar plaats van 23 oktober tot en met 11 november 2021. Meer dan 100 attracties zullen worden opgesteld, verspreid over zeven verschillende pleinen. Er zijn 24 attracties van het type grootvermaak, waaronder twee achtbanen.

 

Terwijl er in Zwitserland nauwelijks pretparken te vinden zijn, heeft dit land wel een grote kermiscultuur en -traditie. De Herbstmesse is de grootste kermis van Zwitserland en vindt plaats in de stad Bazel, vlakbij de Franse en Duitse grens. Hierdoor wordt de reistijd flink ingekort omdat je dus niet heel Zwitserland door hoeft te rijden. Daarnaast hoef je de Zwitserse autostrade niet te gebruiken als je naar Bazel rijdt, waardoor een Zwitsers wegenvignet overbodig wordt en je weer heel wat geld kan uitsparen. De kermis is trouwens ook heel goed te combineren met een weekendje Europa-Park.

Het leuke aan deze kermis is dat er ieder jaar heel wat andere attracties staan. De stad doet altijd moeite om een aantal nieuwe attracties naar de stad te halen en oude bekende opnieuw te laten verschijnen. Achtbaanfanaten kunnen dit jaar zich vermaken in 2 rollercoasters. Het gaat deze keer om twee familieachtbanen met de Crazy Clown van Bauer en Der Wurm van Maier.

 

Wie houdt van thrillrides kan terecht in bijvoorbeeld de Loop Fighter “Der Burner” van Bauer en de Top Spin “Discovery” van Rodel. Ook de Pegasus van Jolliet, de Enterprise van Buser en de Afterburner “Phönix” van Büttiker-Mathys zijn present.

 

Familievriendelijke thrillrides zijn er met de Polyp van Rodel, Tagada The Show van Ramsauer en de Musik Express “Disco Express” van Welte-Senn. Wie het liever wat rustiger aan doet en van het uitzicht wilt genieten kan dan weer terecht in het reuzenrad Swiss Wheel van Bourquin.

 

Voor de kinderen zijn er heel wat attracties terug te vinden zoals verschillende botsauto’s, funhouses, spookhuizen, een zweefmolen en heel wat andere leuke attracties.

 

De volledige attractielijst en heel wat video’s kan je hieronder vinden.

 

Attractielijst van het grootvermaak:

Allotria – Zambon-Harder (Funhouse)

Autoscooter Crazy Scooter – Haeseli-Hammer (Botsauto’s)

Autoscooter Super Skooter – Walser (Botsauto’s)

Cape Fear – Odermatt (Spookhuis)

Crazy Clown – Bauer (Familie achtbaan)

Crazy Hotel – Buser (Funhouse)

Der Burner – Bauer (Loop Fighter)

Der Wurm – Maier (Familie achtbaan)

Disco Express – Welte-Senn (Musik Express)

Disco Labirynthe – Zambon-Harder

Discovery – Rodel (Discovery/Top Spin)

Enterprise – Buser (Enterprise)

Funhouse – Murer (Funhouse)

Niagara – Zanolla (?)

Schiffschaukel – Schuler (Looping schommel)

Ski Lift – Rodel (Twister)

Swing Up – Senn (Swing)

Swiss Wheel – Bourquin (Reuzenrad)

Pegasus – Jolliet (Pegasus)

Phönix – Büttiker-Mathys (Afterburner)

Polyp – Rodel (Polyp)

Tagada The Show – Ramsauer (Tagada)

Wall of Death – Camenzind  (Spookhuis)

Wellenflug – Buchser (Zweefmolen)

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Kirmesfan Schweiz