Avonturenpark Hellendoorn pakt volgend jaar uit met nieuwe achtbaan

Het Nederlandse pretpark Avonturenpark Hellendoorn gaat in 2022 uitpakken met een nieuwe attractie. Het gaat om een achtbaan met draaiende karretjes, die voorheen haar rondjes maakte in Mexico.

 

Avonturenpark Hellendoorn, gelegen in de Nederlandse provincie Overijssel, gaat in 2022 uitpakken met een vierde achtbaan. Dat heeft marketingdirecteur René Peul aan onze redactie bevestigd. Het gaat om een zogenaamde “spinning wild mouse”. Dit is een achtbaan met draaiende karretjes en een parcours vol haarspeldbochten.

De achtbaan is tweedehands aangekocht en komt over van het voormalige pretpark La Feria Chapultepec Magico in de Mexicaanse hoofdstad Mexico City. Daar opende die in 1999 en draaide haar rondjes tot 2019 als Ratón Loco, wat Spaans is voor “Gekke Muis”.

Ratón Loco werd gebouwd door de Franse fabrikant Reverchon en heeft een lengte van 420 meter. In totaal is de achtbaan 13 meter hoog en tijdens de rit wordt er een snelheid van 46,8 km/u behaald. Hiermee wordt het de tweede snelste en tweede hoogste achtbaan van het park. Per uur kunnen 900 personen een ritje maken.

 

De nieuwigheid komt te staan tussen de duikshow “Sky Pirates” en de dit jaar vernieuwde looping coaster “Balagos – Flying Flame”, die voorheen door het leven ging als Tornado. Op dit moment wordt de achtbaan gereviseerd bij het Nederlandse bedrijf Most Revisie dat net zoals Hellendoorn in Overijssel gelegen is. Het bedrijf is in de pretparksector gekend om haar vele revisiewerken bij pretparkattracties en werd opgericht door Hennie van der Most, de bedenker van Attractiepark Rotterdam.

 

Bron: Themeparkfreaks

Foto: rcdb (Michael Wilson)