Nieuw buitenverblijf voor sneeuwluipaard in Pairi Daiza

Sneeuwluipaard Laya uit Pairi Daiza heeft een nieuw en vooral groter buitenverblijf gekregen. De nieuwe ruimte is maar liefst 500 m² groot en is volledig aangepast aan de noden van het dier. Zo zal Laya er bomen en rotsen vinden om op te klauteren en stroomt er een riviertje door.

 

In Pairi Daiza heeft Laya het sneeuwluipaard een nieuw buitenverblijf gekregen. Het buitenverblijf is groter dan het vorige verblijf en is aangepast aan de noden van een sneeuwluipaard. Laya zal er naar hartenlust kunnen klauteren op 1 van de vele bomen en rotsen of spelen in het riviertje dat in het verblijf is voorzien. Uiteraard kan het dier zich ook verschuilen in enkele toffe schuilplaatsen.

Het ander sneeuwluipaard van het park, het mannetje Jeti heeft dan weer de 2 oudere ruimtes gekregen. Vroeger moesten beide dieren dit delen maar nu hebben ze elk hun eigen groot buitenverblijf.

 

Bron & Foto’s: Pairi Daiza