Ride Engineers Zwitserland stelt nieuw attractieconcept Wave Twist L voor

De Zwitserse attractiebouwer Ride Engineers Zwitserland is wel gekend ondertussen omwille van vernieuwende attractieconcepten. Onlangs stelde het bedrijf de Wave Twist L voor. Deze attractie volgt een rail in de vorm van een L waarover een bakje heen en weer rijdt en ondertussen ronddraait. Als extra dimensie bevinden de stoeltjes zich ook op een draaischijf.

 

De nieuwste attractie van Ride Engineers Zwitserland kreeg de naam Wave Twist L en is een doorontwikkeling van de Wave Twist. De Wave twist doet wat denken aan een Rockin ’ Tug of Kontiki, maar dan met twee draaiplateaus op gemonteerd. Wanneer de gondel over en weer rijdt over een rail, draait deze ook rond, daarbovenop draaien ook de draaiplateaus rondjes.

 

 

De Wave Twist L is een grotere versie, die meer thrill moet bieden. In plaats van een half pipe rijdt men nu over een langere rail, die een bocht maakt. De lengte van het parcours, dat meermaals afgelegd wordt, is 64 meter lang. De capaciteit van de attractie ligt op 480 personen per uur.

 

Bron en foto: Ride Engineers Zwitserland