Mini Racer keert uit Frankrijk terug voor de 1 euro kermis van Huy

Dit najaar is de 1 euro kermis van Huy terug van weggeweest en dit wordt gevierd door de kermis maar liefst 2 maand lang te houden! De Foire à 1 Euro is gevestigd op het Port de Statte plein en vindt plaats van 1 oktober tot en met 28 november 2021, een halve maand langer dan normaal. 60 kraampjes zakken af naar de Waalse stad, hiervan zijn er 12 van het type grootvermaak.

 

Deze herfstkermis is dus kleiner dan de zomerkermis van Huy, maar hiertegenover staat wel dat zo goed als alle attracties voor 1 euro gedaan kunnen worden en bovendien staan de attracties dit jaar er maar liefst 2 maand lang. Nieuw dit jaar is het schommelschip (met staanplaatsen) “Pirate Party” van Anthony Peeters en de Remix “Techno Power” die eveneens van Anthony Peeters is.

 

Voor de achtbaanfans is de wilde muisachtbaan “Mini Racer” van Jean Schweig teruggekeerd uit Frankrijk. Daar stond deze heel de zomer opgesteld in het Zuid-Franse avondpretpark Pirat’ Parc. Al die tijd was het niet duidelijk of de achtbaan nog terug zou keren naar België. Huy is de vaste stek waar de Mini Racer verschijnt en het is de eerste keer sinds 2019 dat die weer in België verschijnt. Als je deze attractie gedaan wilt hebben, kan je best dus naar Huy afzakken.

 

Thrillrides zijn er te vinden met bijvoorbeeld de Bayern Kurve van Charly Schweig, de Bidule “Circuit du Nord” van Julie Schweig, de Tripride “Extreme Ride” van Karl Schweig en de Sombrero van Serge Moniquet. Zoals je al kon vermoeden is de familie Schweig erg betrokken bij het organiseren van de goedkoopste kermis van het land.

 

Voor de kinderen is er een loopspookhuis terug te vinden met de Star Warz van Alain Coenen en een glazendoolhof Cristal Palace eveneens van Alain Coenen. Verder zijn er natuurlijk ook nog de botsauto’s of de glijbaan Crazy Slide van Steve Van Bellinghen. Op de Belgische kermissen vind je dit type attractie niet veel meer, maar hier in Huy is wel nog gewoon een Karting circuit present. Deze is van Weber Alexandre. De volledige attractielijst van het grootvermaak kan je hieronder vinden.

 

Attractielijst van het grootvermaak:

Belgian Scooter – Besanger Geneviève (Botsauto’s)

Bayern Kurve – Schweig Charly (Bayern Kurve)

Circuit du Nord – Schweig Jean (Bidule)

Crazy Slide – Van Bellinghen Steve (Glijbaan)

Cristal Palace – Coenen Alain (Glazen Doolhof)

Extreme Ride – Schweig Karl (Tripride)

Karting – Weber Alexandre (Karting)

Mini Racer – Schweig Jean (Wild Mouse)

Pirate Party – Peeters Anthony (Schommelschip) – NIEUW

Sombrero – Moniquet Serge (Sombrero)

Star Warz – Coenen Alain (Loopspookhuis)

Techno Power – Peeters Anthony (Remix) – NIEUW

 

 

Bron: Kermisland