Fotoalbum: Luna Park Strabilia & Luna Park Adriatico – augustus 2021

Themeparkfreak Jonathan uit België en Themeparkfreak Jos uit Nederland trokken er andermaal tezamen op uit. Ditmaal gingen ze van het noorden van Italië tot helemaal in het zuiden van het land. Tijdens hun ultieme jacht naar rollercoasters bezochten ze een heleboel pretparken en kermissen.

 

Luna Park Strabilia

Luna Park Strabilia is een echte avondkermis die geopend is van 20u tot 1u ‘s nachts. Meestal staan hier 4 rollercoasters maar tijdens ons verblijf waren er 3 aanwezig, de Zyklon coaster Avengers was er niet. Welke achtbanen waren dan wel vertegenwoordigd? De Pinfari powered coaster Ramses, de Grand Canyon achtbaan en de Big Apple achtbaan Super Brucomela. Verder was er onder andere nog een booster, Polyp, kartbaan, funhouse, schommelschip en enkele andere attracties aanwezig. Op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag zijn er op alle attracties kortingen van 20 tot 50%.

Luna Park Adriatico

Luna Park Adriatico is een avondkermis die enkel in de late uurtjes geopend is. Traditiegetrouw staan hier 4 achtbanen. Roller Coaster is de grootste, dit is een achtbaan met de Zyklon lay-out. Verder is er de Grand Canyon coaster. Voor de kleinsten is er de Big Apple achtbaan Brucomela en de Happy Dragon, een kleine powered coaster in de vorm van een ovaaltje. Andere leuke attracties zijn onder andere een reuzenrad, boomstammetjes, booster, zweefmolen, Polyp, Bidule, Matterhorn en schommelschip.