SeaWorld San Diego opent Dive Coaster Emperor in 2022

Ook al stond de nieuwe achtbaan Emperor al op de planning voor 2020, toch zal deze Dive Coaster pas openen in 2022. Dit komt natuurlijk door de coronapandemie. De nieuwe achtbaan werd al volop getest en is technisch gezien al klaar.

 

Na lang wachten zal de Dive Coaster Emperor volgend jaar eindelijk geopend worden in SeaWorld San Diego. Omwille van de coronapandemie werd de opening namelijk uitgesteld. Oorspronkelijk zou deze namelijk al openen in 2020. Hierdoor zal ook een nieuw project, waarvoor reeds een bouwaanvraag liep, ook uitgesteld worden. Tot wanneer dit zal zijn is voorlopig niet geweten.

Emperor is een Dive Coaster gebouwd door de Zwitserse fabrikant Bolliger en Mabillard, beter gekend als B&M. Deze achtbaan is 46,6 meter hoog en heeft een verticale drop van 43,6 meter diep. Tijdens de rit zal er een snelheid van 96,6 km/u bereikt worden en zullen de inzittenden driemaal overkop gaan. De inversies zijn een Immelmann, een Barrel Roll en een Corkscrew.

 

 

Bron en foto: SeaWorld San Diego