Treintje eerste Intamin Single Rail Coaster gearriveerd in Luna Park Sydney

Het Australische pretpark Luna Park Sydney pakt dit jaar uit met maar liefst negen nieuwe attracties, waaronder drie achtbanen. De meeste hiervan zijn ondertussen al operationeel, maar op de grootste nieuwigheid is het nog even wachten. Intamin bouwt namelijk aan haar allereerste Single Rail Coaster, waarvan onlangs het treintje gearriveerd is.

 

De Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides is momenteel druk in de weer met de bouw van haar allereerste Single Rail Coaster, die geopend zal worden in het Australische pretpark Luna Park Sydney. Dit type kenden we voornamelijk van Rocky Mountain Construction, maar Intamin bracht een eigen versie op de markt. Deze achtbaan zal geen traditionele kettinglift krijgen maar wordt meermaals gelanceerd.

De naam van de nieuwe rollercoaster wordt Big Dipper, verwijzend naar de oude Arrow Custom Looping Coaster die in het park stond van 1995 tot en met 2001 en naar de historische houten achtbaan die van 1935 tot 1979 in het park stond.

De nieuwe Big Dipper zal niet één maar twee lanceringen krijgen die de achtbaantrein tot een snelheid van 72 km/u zal brengen. Tijdens het parcours zijn er twee inversies, een Sidewinder en een Corkscrew. Daarnaast ga je ook nog door een Non Inverting Loop tijdens een ritje.

 

Het treintje wordt ondertussen op de track geplaatst, wat er op wijst dat de eerste testritten niet ver meer af zijn.

 

Bron en foto: Luna Park Sydney