Tetysblu Theme Park opent de deuren in Kazachstan

Op 21 juli opende in Kazachstan het gloednieuwe pretpark Tetysblu Theme Park. Dit park biedt al meteen vier achtbanen en tal van andere attracties aan. Het park ontstond op de plek waar vroeger het waterpark Rixos Water World te vinden was en nu deel uitmaakt van het grotere park.

 

Kazachtstan is een pretpark rijker, namelijk: Tetysblu Theme Park. Dit park werd gebouwd naast het voormalige Rixos Water World dat nu onderdeel is van het geheel. In het park doken meteen vier achtbanen op, waaronder een Pulsar-kloon.

 

 

Het park biedt tal van attracties aan voor het hele gezin, zoals een splash Battle, reuzenrad, oldtimerritje, paardenmolen en vele andere. Thrillseekers kunnen dan weer terecht in onder andere een vrijevaltoren, een frisbee-attractie en een Zamperla Air Race.

Een nieuwe achtbaan die meteen in het oog springt is Blu Power. Blu Power is een zogenaamde Power Splash, gebouwd door Mack Rides. Nog meer achtbaanstaal uit de Mack-fabriek vinden we bij Rockin’ Blu, een Spinning Coaster. Voor de allerkleinsten biedt het park ook de Big Apple-achtbaan Blu Miner aan en de Vekoma Junior Coaster Coaster Blu. Deze laatste is afkomstig uit het gesloten pretpark Innovative Film City dat in India gelegen was.

 

Bronnen: Tetysblu Theme Park, RCDB