Fotoalbum: Särkänniemi Amusement Park – juli 2021

Het tweede grote stadspretpark van Finland is te vinden in de universiteitsstad Tampere. Voor Themeparkfreaks Jan, Tim, Sven en Jasper was dit de laatste tussenstop op hun roadtrip doorheen Finland. Särkänniemi Amusement Park is een attractiepark gelegen op het schiereiland Särkänniemi: een voormalige industriehub. Het icoon van het park is een enorme uitkijktoren van 168 meter hoog met boven in een fancy ronddraaiend restaurant. Het park zelf heeft als headliners de Intamin Suspended Coaster Tornado en Hype, een Sky Rocket II van Premier Rides. Daarnaast zijn er ook nog veel attracties uit de stal van Zamperla te vinden: zoals een leuke MotoCoaster, de Shot-Drop toren BOOM, de vliegende achtbaan Trombi en een Disk’O Coaster. Sommige delen van het park zijn heel mooi ingepland en andere delen lijken eerder op een veredelde kermis. Snuif de sfeer van het park op met dit fotoalbum.