Fotoalbum: Parc Spirou Provence – juli 2021

In de Franse Provence bezochten Themeparkfreaks Bob en Benjamin het themapark Parc Spirou. Dit park staat in het teken van stripfiguren Robbedoes, De Daltons, Marsupilami en andere. Parc Spirou Provence is een jong pretpark dat haar poorten openende op 16 juni 2018 maar elk jaar investeert in nieuwigheden. Parc Spirou Provence heeft vier achtbanen in haarbod. De kleinste is En avant Seccotine, deze werd gebouwd door Zierer en is van het type Force Zero. Haar broertje is een wat groter exemplaar en kreeg de naam Wanted Dalton. Dit is een Force Two gebouwd door Zierer. Ook voor de derde achtbaan in het park werd beroep gedaan op Zierer. Spirou Racing, dit is een ESC 535 coaster. De vierde achtbaan is Nid des Marsupilamis, een Roller Ball coaster en werd gebouwd door Ride Engineers Switzerland.

Twee attracties vallen al van ver voor je in het park arriveert op namelijk Eviv Bulgroz Zierer Star Shape, die een toffe maar net iets te zwakke rit weg gaf en de vrijevaltoren Zombillenium Tower. Wie na deze nog steeds op zoek is naar thrill kan plaatsnemen in de Zamperla Air Race attractie crash Blorks.

Wie op zoek is naar afkoeling kan in dit park plaatsnemen in de Log Flume Lucky River of in de Splash Battle, Splash Piranah.

Het park biedt tevens enkele interactieve attracties aan. Gaffe A Gaston is een Dynamische cinema, Marsu Aventures een 3D cinema en Supergroom Et Les Dinozorgs is een zogenaamde belevingstunnel.

We vonden dit een zeer leuk parkje, dat goede attracties aanbiedt. Minpunten of beter gezegd werkpuntjes vonden wij de muziek die we persoonlijk niet echt sfeervol vonden en het ontbreken aan grote bomen die voor schaduw zorgen op hete zomerdagen.