Cedar Point houdt Top Thrill Dragster gesloten na incident

Het Amerikaanse pretpark Cedar Point houdt haar achtbaan Top Thrill Dragster tot het einde van dit seizoen gesloten. Onlangs gebeurde er namelijk een incident op deze baan. Een losgekomen onderdeel raakte een van de wachtenden.

 

15 augustus vond bij de achtbaan Top Thrill Dragster in Cedar Point een incident plaats. Een klein losgekomen metalen onderdeel raakte een vrouw die in de wachtrij stond. De vrouw werd nadien naar het ziekenhuis gebracht.

Het park heeft kort daarop een verklaring de wereld ingestuurd. “We willen volledig begrijpen wat er is gebeurd en waarom. Samen met de Ohio Division of Amusement Ride Safety and Fairs, externe onderzoekers, ingenieurs en de fabrikant van de attractie gaan we zorgvuldig, methodisch en grondig te werk. We willen geen overhaaste beslissingen nemen.”

Cedar Point heeft door het ongeval en het lopende onderzoek ook besloten de achtbaan alvast dit seizoen niet meer te heropenen. “De veiligheid van onze gasten en medewerkers is onze topprioriteit en we weigeren attracties te laten werken zonder deze voor de 100% te kunnen vertrouwen.”

 

Top Thrill Dragster

Top Thrill Dragster is een achtbaan van het type Stratocoaster, gebouwd door Intamin Amusement Rides. Deze baan is geopend in 2003 en was op dat ogenblik de hoogste achtbaan ter wereld. De baan heeft een hoogte van 128 meter, een snelheid van 193,1 km/u. Deze snelheid wordt doormiddel van een hydraulische lancering op amper vier seconden bereikt.

 

 

Bron: Cedar Point

Foto: Dries Defever – Themeparkfreaks