Oog in oog met gigantische insecten in Technopolis

In het bos van Technopolis werden reuzeninsecten tot wel 5 meter groot gespot. Komen ze van een andere planeet? Hebben ze te veel gegeten? Of zijn ze het resultaat van een uit de hand gelopen experiment? Dat kan je vanaf vandaag spelenderwijs ontdekken in Insectopia, een gloednieuwe buitenexpo van Technopolis, waarin gigantische sculpturen van 32 insecten en één spin de show stelen. Insectopia is ideaal voor zowel jonge kinderen als jongeren en volwassenen die graag meer ontdekken over de wondere wereld van insecten. Insectopia blijft nog open tot september 2022.

 

In het bos achter Technopolis kan je voortaan in Insectopia gigantische sculpturen van 32 insecten (waarvan 21 verschillende soorten) en 1 spin gaan bewonderen. Het is een unieke kans om zonder vergrootglas oog in oog te staan met superlange voelsprieten, megagrote poten, gigantische angels, superbrede vleugels en enorme (facet)ogen. Veel van de insecten kwam je ooit al weleens in levenden lijve tegen, maar zo zag je ze nog nooit. Op het feeërieke wandelpad kom je onder meer een sissende kakkerlak, een bosmier, een hoornaar, een vuurvlieg, een bidsprinkhaan en een hoofdluis tegen. Sommige onderdelen van de sculpturen – waarvan sommige tot 5 meter groot zijn – bewegen, hetgeen zeker op kleine kinderen veel indruk belooft te maken.

 

Een bezoek aan Insectopia staat ook garant voor een fascinerende speurtocht. Aan de hand van video’s en luisterverhalen kan je stap voor stap uitzoeken waarom de insecten in het insectenbos een spectaculaire groeispurt hebben meegemaakt. Daarnaast tref je overal waar je kijkt verrassende weetjes over insecten aan. Voor kinderen vanaf 6 jaar is er daarnaast nog een gratis doe-boekje boordevol opdrachten om de insecten te onderzoeken. Kriebelt het om nog meer over insecten te leren, dan kan je terecht in de speciale Kriebelshop voor allerlei gadgets, spelletjes en andere leuke hebbedingen. Nog een onmisbare halte na Insectopia is de zzzo(e)merbar van Technopolis waar je naast een hapje en een drankje ook een reeks leuke opdrachten rond insecten gepresenteerd krijgt.

 

Vorig jaar pakten we uit met Dinopolis, onze allereerste buitenexpo. Het succes daarvan bracht ons op het idee om vanaf nu af aan het hele jaar door het terrein rond Technopolis ten volle te benutten voor expo’s die buiten pas écht tot hun recht komen en bovendien 100% coronaveilig zijn. Op deze manier proberen we in financieel moeilijke tijden toch zoveel mogelijk extra inkomsten te verwerven.

Net als Dinopolis belooft Insectopia heel wat verwondering op te wekken bij kinderen. Want zeg nu zelf, wat prikkelt nu nog meer de verbeelding dan megagrote insecten? Geloof me wanneer ik zeg dat je nooit nog hetzelfde naar van die kleine kruipers en vliegbeesten zal kijken! – Ester Blockx, Marketing & Sales Director Technopolis

 

Met Insectopia krijgt Technopolis een wereldwijde primeur. De expo werd eerder dit jaar ontwikkeld door Dino Don Inc., de maker van de vorige buitenexpo Dinopolis, en opende vandaag voor het eerst in het bos naast Technopolis. De expo blijft nog tot september 2022 op het terrein.

 

Je kunt een bezoek aan Insectopia voordelig combineren met een bezoek aan Technopolis. Bezoek je enkel Insectopia, dan kost een ticket € 8. Voor abonnees en kinderen jonger dan 4 jaar is de buitenexpo gratis. Zolang de coronacrisis duurt, blijft op voorhand reserveren en/of een ticket kopen verplicht.

 

Schoolgroepen kunnen vanaf 1 oktober in Insectopia terecht aan een speciaal kortingstarief. Specifiek voor kleuters en leerlingen uit het lager werd een educatief pakket, doe- en denkkaarten en een doe-boekje ontwikkeld voor zowel voor, tijdens als na hun bezoek aan Insectopia. Daarnaast kunnen ze ook een DoeDoos Zoem, een creatief pakket om bewegende insecten in elkaar te knutselen, bestellen of een workshop Minecraft met bijenthema of de toepasselijke show “Maar Natuurlijk” bijboeken.

 

In samenwerking met Natuur & Bos en Natuurpunt heeft Technopolis getracht om de aanwezige fauna en flora in het bos achter Technopolis minimaal te verstoren. Beide organisaties hebben mee nagedacht over de natuureducatieve invulling van Insectopia.