Fotoalbum: Franse trip dag 3: Van een zot snelle kinderachtbaan tot een Alpine Coaster

Na een bezoekje aan Vulcania, waar we de nieuwe achtbaan Namazu gingen uittesten, hadden we nog tijd over om halt te houden bij een kleine kinderpretparkje en een Alpine Coaster. Bij Anatolia Parc vertelde de eigenaar ons bijzonder enthousiast hoe hij een Chinese achtbaan in huis haalde.

 

Anatolia Parc

Anatolia Parc is een zeer bescheiden kinderparkje waar een handjevol attracties opgesteld staan. Onze interesse ging natuurlijk uit naar de achtbaan Chenille. Deze achtbaan werd gebouwd door de Chinese firma Zhengzhou Limeiqi Amusement Equipment Co., Ltd, die ook de ondertussen verdwenen achtbaan uit het Belgische Mont Mosan bouwde. De eigenaar van dit park paste de achtbaan volledig eigenhandig aan met nieuwe motoren en remmen. De trein ging dan ook aan een rotvaart doorheen het parcours.

Le Lioran

Bij Le Lioran konden we de Alpine Coaster Déval´luge afvinken van ons lijstje. Een zeer kort baantje, waarop je geen echt hoge snelheid bereikt. Deze baan werd gebouwd door het eerder onbekende bedrijf Erbschloe Fun Construct en heeft een lengte van 400 meter.