Monde Sauvage verwelkomt nieuwe ijsbeer

Monde Sauvage, gelegen in de Belgische Ardennen, heeft een nieuwe ijsbeer mogen verwelkomen in het park. Het betreft een mannelijke ijsbeer uit Oekraïne. Hij komt nu terecht bij 2 vrouwelijke ijsberen in het kader van een kweekprogramma.

 

Monde Sauvage, een dierentuin en safaripark, heeft sinds enkele dagen een derde ijsbeer in het park. Nanuk, zoals de ijsbeer heet, heeft hiervoor een lange reis vanuit Oekraïne gemaakt. Deze mannelijke ijsbeer komt terecht bij 2 vrouwtjes in het kader van een internationaal kweekprogramma. Blanche en Qanik leken in het begin wat achterdochtig en vooral Qanik wil zijn speeltjes nog niet delen. Het wordt dus afwachten hoe de dieren op elkaar gaan reageren.

Nanuk is hier geplaatst door EEP (European Endangered Species Programme). Dit is een samenwerking tussen verschillende Europese dierentuinen die aangesloten zijn bij EAZA (European Association of Zoos and Aquaria). Er wordt gezorgd dat er voldoende dieren en diersoorten zijn voor alle parken die bij het programma zijn aangesloten, zodoende de parken geen dieren meer uit het wild hoeven te halen. Ook wordt er gekeken hoe goed een specifiek dier het doet in het wild, m.a.w. of het niet met uitsterven bedreigd is. Een voorbeeld daarvan zijn de ijsberen. Op functie daarvan heeft EEP beslist dat Nanuk de perfect match is voor Blanche en Qanik.

 

 

Bron: Monde Sauvage & Wikipedia

Foto: Monde Sauvage