NürnBärLand nog heel de zomer terug te vinden in Nürnberg

In de Duitse stad Nürnberg is er van 1 juli 2021 tot en met 12 september 2021 het tijdelijk pretpark NürnBärLand terug te vinden. Heel wat belangrijke attracties zijn er opgesteld waaronder 3 achtbanen en een hele reeks aan thrillrides.

 

Nürnberg is traditioneel een belangrijke kermisstad. Er wordt twee keer per jaar kermis gevierd en dit gebeurt ieder jaar met een andere verpachtingslijst en er komen altijd verschillende nieuwe toppers naar de stad. Omdat kermissen in Duitsland voor het tweede jaar op rij nog steeds verboden zijn, organiseert Nürnberg nu het tijdelijke pretpark NürnBärLand dat er heel de zomer staat van 1 juli 2021 tot en met 12 september 2021. Let op, het tijdelijk pretpark is enkel geopend van donderdag tot en met zondag.

Voor achtbaanliefhebbers zijn er maar liefst 3 rollercoasters terug te vinden in Nürnberg. Het gaat om de Berg & Tal achtbaan van Schneider die vorig jaar nauwelijks buitengekomen is. Ook de Wilde Maus van Münch is er present, en voor de credit hunters, het gaat hier om de rechterkant van de dubbele muis, dus met de liftheuvel aan de linkerkant. Tot slot is er nog de Bugs & Bees van Kaiser die vroeger nog op de Nederlandse kermissen rondreisde.

Fans van thrillrides kunnen terecht in de Break Dance van Wolf, de Black Out van Störzer en de XXL Racer van Goetzke-Bergmann. Wie niet bang is van hoogtes kan sensatie zoeken in de 80 meter hoge vrijevaltoren Hangover The Tower van Schneider. Wie het liever wat rustiger heeft, kan terecht in het reuzenrad Bayrisches Riesenrad van Willenborg.

Voor families is er onder de shooter Laser Pix van Jehn terug te vinden en de zweefmolen Kettenflieger van Radlinger. Ook het spookhuis Spuk van de Nederlandse exploitanten Sipkema-Lütjens is terug te vinden in Nürnberg. Wie verkoeling zoekt tijdens de warme zomerdagen kan dan weer terecht in de Wildwasser van Bergmann-Dölle. De volledige attractielijst van het grootvermaak kan u hieronder terugvinden.

 

Grootvermaak:

Berg & Tal – Schneider

Wilde Maus – Münch [Kettinglift Links]

Bugs & Bees – Kaiser

Wildwasser – Bergmann-Dölle

Break Dance – Wolf

Petersburger Schlittenfahrt – Burgdorf

Swing Time – Kollmann

Kettenflieger – Radlinger

Euro Rutsche – Kutschenbauer

Bayrisches Riesenrad – Willenborg

Hangover The Tower – Schneider

Black Out – Störzer

XXL Racer – Goetzke-Bergmann

Magic House – Kutschenbauer

Spuk – Sipkema-Lütjens (NL)

Big Pictures 2.0 – Sonntag

Laser Pix – Jehn

Autoscooter – J. Braun

Autoscooter “Disco Light” – Krug

 

 

Bron: kirmesplaetze-2019.jimdofree

 Foto: Allerheiligenkirmes Soest