Zooparc Overloon opent nieuw gebied Madidi

De Nederlands dierentuin Zooparc Overloon heeft haar nieuwe gebied Madidi geopend. In dit gebied kun je de Zuid-Amerikaanse fauna en flora ontdekken. Er was al een grote volière gebouwd in 2020 met veertig Chileense Flamingo’s en andere exotische vogelsoorten zoals Puna-ibissen. In het gebied komen er elf nieuwe diersoorten terecht denk maar aan brilkaaimannen, miereneters en gouden leeuwaapjes.

 

Het Nederlands Zooparc in Overloon heeft een nieuw gebied geopend. Madidi zoals het gebied heet zal dieren uit Zuid-Amerikaanse contreien herbergen zoals miereneters, gouden leeuwaapjes en andere dieren. In totaal komen er zo’n elf nieuwe diersoorten terecht in het gebied. Vorig jaar in 2020 had het park al een volière geopend met daarin Chileense Flamingo’s en Puna-Ibissen. Uiteraard vind je er ook nog andere vogelsoorten. In het park zelf verhuizen dan reuzenmiereneters en de tweevingerige luiaards ook naar een plekje in Madidi.

Daarnaast zul je in Madidi ook twee brilkaaimannen kunnen zien die gered zijn uit een woning in Litouwen. De dieren leefden er in slechte omstandigheden, gelukkig werd dit ontdekt en werden ze tijdelijk opgevangen in het natuurhulpcentrum van Opglabbeek. Ze zullen nu een beter leven leiden in het Zuid-Amerikaanse gebied Madidi.

 

Bron & Foto’s: Zooparc Overloon