Erlebnispark Tripsdrill begint aan de bouw van 40 nieuwe boomhutten

Tien jaar geleden werden in het natuurresort van Tripsdrill de eerste boomhutten geopend als bijzondere en comfortabele overnachtingsmogelijkheden. Maandag 5 juli 2021 is de grootste uitbreiding van het natuurgebied tot nu toe gestart. In twee bouwfasen worden in totaal 40 nieuwe boomhutten midden in het bos gebouwd. Als eerste bouwfase werden er twee meter lange schroeffunderingen in de bosbodem geschroefd, die later de palen van de boomhutten zullen dragen.

 

Op maandag 5 juli 2021 kondigde het natuurresort van Tripsdrill, gelegen tussen Stuttgart en Heilbronn, zijn grootste uitbreidingsproject tot nu toe aan. In twee bouwfasen worden in totaal 40 nieuwe boomhutten midden in het bos gebouwd. Als eerste bouwfase werden er twee meter lange schroeffunderingen in de bosbodem geschroefd, die later de palen van de boomhutten zullen dragen. Dit is een proces dat de wortels van de omringende bomen beschermt, omdat men volledig zonder beton werkt. De volgende stap is de installatie van het platform op een hoogte van enkele meters, vervolgens de bouw van de huizen, de installatie van de buitenbekleding, de plaatsing van de trappen, de dakbekleding, evenals de elektrische en sanitaire installatie.

De eerste boomhutten zullen na ongeveer 13 weken klaar zijn met het gebruikelijke comfort, inclusief vloerverwarming en wifi. De constructie en het interieurontwerp van de nieuwe boomhutten is gebaseerd op het concept dat zich in het verleden al heeft bewezen. Met veel aandacht voor detail is elke boomhut individueel ontworpen en ingericht, zowel van binnen als van buiten. Voor de interieurdecoratie wordt duurzaam geproduceerd kersen-, appel- en perenhout gebruikt. Het is een bijzondere zorg van de familie Fischer, die ze exploiteert, om ecologie en economie te combineren. De boomhutten zijn daarom zo onopvallend mogelijk geïntrigeerd in het omringende boslandschap.

Grote plannen voor de 10de verjaardag van de boomhut

Bijna precies 10 jaar geleden werden in het natuurresort van Tripsdrill de eerste boomhutten geopend. Ook toen werd er enthousiast gereageerd op deze bijzondere en tegelijkertijd comfortabele overnachtingsmogelijkheden midden in het bos. De capaciteit werd geleidelijk opgevoerd tot 28 boomhutten. Voor de huidige uitbreidingsplannen, die onder toezicht staan ​​van architect Horst Rothacker uit Stuttgart, is nu 10 jaar later een gebied van 7.500 hectare opnieuw ontwikkeld op voldoende afstand van de bestaande boomhutten. Verder staat er ook een schilderachtig restaurant met een natuurlijk thema op de planning.

Ondanks de verliezen die geleden zijn als gevolg van het coronavirus kijken we vooruit, vertelt Andreas Fischer, lid van de Tripsdrill-directie en hoofd van het Natur-Resort.

Alles is in het werk gesteld om de geplande investeringen ondanks corona door te zetten, we blijven trouw aan het motto “Stilstaan ​​is achteruitgaan”. In de jaren voor corona konden de 28 boomhutten en 20 herderswagons in het natuurgebied met in totaal 222 bedden meer dan 40.000 overnachtende gasten per jaar ontvangen. Studies tonen aan dat Tripsdrill meer dan 40.000 extra overnachtingen in de buurt genereert. Daarnaast blijft Tripsdrill nauw samenwerken met regionale ambachtelijke bedrijven zoals het timmerbedrijf Pfeiffer uit Sachsenheim, dat verantwoordelijk is voor de bouw van de boomhutten, het bedrijf Morlock uit Ilsfeld als experts voor schroeffunderingen, evenals loodgieters- en elektriciteitsbedrijven uit de omgeving. Fischer is overtuigd dat de uitbreiding van het natuurgebied de hele toeristische en economische regio nieuwe impulsen zal geven.

 

Bron en foto: Tripsdrill