Sfeerverslag: Nigloland – 26 juni 2021

Themeparkfreaks Benjamin, Jan en ikzelf (Bob) trokken naar Frankrijk, om het meer dan charmante pretpark Nigloland een bezoekje te brengen. Het was al even geleden dat we dit park nog aandeden en ondertussen openden er twee nieuwe achtbanen en een 100 meter hoge vrijevaltoren sinds mijn laatste bezoek. Het werd dan ook hoog tijd om in de eerste plaats Krampus Expedition, maar ook Noisette Express en Donjon de l’Extrême te gaan uittesten.

 

Meteen na het doorwandelen van de inkom loop je langsheen kitscherige paarden en toch lijkt dat hier perfect te passen. We besluiten onze dag in het Spookhuis van het park te beginnen. Le Manoir Hanté neemt je mee in een spinnend karretje doorheen een vrij typisch eng huis vol taferelen, leuk om een keer gezien te hebben, maar niet meteen de allerbeste attractie die dit park te bieden heeft.

We besluiten om hierna pas te zetten naar de nieuwkomer Krampus Expedition. We passeren door charmante dorpjes om hier te raken. Aangekomen bij de nieuwe watercoaster leek de wachtrij best mee te vallen, na een tiental minuutjes konden we al plaatsnemen. Deze achtbaan is misschien kort maar wel pittig. Het bootje pakt meteen snelheid na het verlaten van de kettinglift en na een  leuke airtimeheuvel beland je met een plons in het water. Wederom een enorm goede aanwinst voor het park, al waren de rotsen rondom de attractie een beetje te fake ogend. Een tweede ritje werd al snel gemaakt.

Na Krampus was het de beurt aan Spatiale Expérience. Deze indoorachtbaan kan je vinden in het Rock & Roll gedeelte van het park en neemt je als het ware mee op ruimtereis. Wanneer je deze achtbaan aandoet moet je wel tegen een stootje kunnen. Met een leuke snelheid ga je doorheen de baan, die toch wel wat ruw kan aanvoelen.

We waren er al voorbij gewandeld en een tweede keer kon ik dat niet aan, ik moest een ritje maken op de blikvanger van het park Alpina Blitz. Een topper in light versie. Bij deze achtbaan draait het om snelheid, airtime en snelle richtingswissels, hier heeft Mack Rides bewezen ook de echte thrillseekers te kunnen plezieren.

Credit hunters als we zijn moesten we ook nog een ritje gaan maken op Noisette Express, een familiaal baantje dat ontworpen werd door ART engineering en gebouwd door Mack Rides. De baan heeft een bijzonder leuke aankleding en ziet er echt zeer mooi uit. Voor een achtbaan van deze afmetingen gaf ze zelfs een meer dan superleuk ritje weg. Grappig detail: in de wachtrij kan je een kleine rups zien staan, een beeldje dat verwijst naar de Big Apple achtbaan die moest wijken voor dit exemplaar.

Onder het motto “we doen ne keer zot,” namen we ook plaats in de schattige egeltjes van Les Hérissons de la Forêt Magique. Bij dit rondritje rijd je doorheen een zogenaamd betoverd bos en kom je onderweg enkele boerderij tafereeltjes tegen.

In de walkthrough Dinosaur Adventure gingen we op expeditie tussen de dinosaurussen. De animatroncis en de leuke Jurassic Park muziek maakten ons een beetje nostalgisch en deden ons zo weer de originele film herbeleven, “ want das toch de beste he”.

Na even wandelen, belanden we in de Canadese zone van het park, waar we eerst in de Powered Coaster (niet Empowered Coaster, he, Benjamin) Train de la Mine plaatsnamen. De rit vertrekt vanuit een goudmijn en het station is zeer leuk uitgewerkt. De rit zelf is eerder kort maar best leuk.

Vervolgens kropen we in de boomstammetjes, die hier de naam La Rivière Canadienne kregen. Met maar een drop is dit niet de grootste in zijn soort, maar ik hou wel van dit type attractie. Tenslotte namen we in deze zone plaats in de Disk’O Coaster Grizzli, een attractie die een mooie balans tussen familiaal en thrill weet te bieden.

De eigenaars van dit park waren vroeger rondtrekkende kermiskramers en die geschiedenis kan je ontdekken in de grote nostalgische spiegeltent Eden Palais. Hier vind je een zeer klassieke draaimolen terug. Verder kan je hier een kindermolen vinden en vooral maquettes van de oude attracties, waarmee rondgetrokken werd.

En dan was het zover, eindelijk nam ik plaats in wat ik achteraf de best thrill van Nigloland en omstreken zou vinden, de 100 meter hoge Gyro Drop toren Donjon de l’Extrême. Met toch wel wat zenuwen voor de hoogte gingen we omhoog, waar we boven enkele rondjes bleven draaien en dan met een rotvaart naar beneden knalden. Een adrenalinekick om u tegen te zeggen. We namen dan ook meteen een tweede keer plaats in deze knaller.

Ondertussen waren we rond in het park en besloten we bisnummers te gaan maken. We kropen opnieuw in Krampus Expedition en uiteraard Alpina Blitz. Maar maakten ook tijd om het park vanuit de hoogte te bekijken in het reuzenrad. Nadien gingen we proberen te tollen in de SkyFly attractie Air Meeting, maar kregen er jammer geen enkele koprol uit. Afsluiten deden we onze dag met nog twee rondjes op Donjon de l’Extrême.

Met een beetje spijt in het hart, maar vol nieuwe toffe herinneringen verlieten we dit toppark en hopen dat we hier in de toekomst weer naartoe gaan. Wat wel een beetje ontbrak, of beter gezegd een leuke toekomstige investering zou kunnen zijn voor dit park, is toch wel een achtbaan met inversies. Maar voor de rest niets dan lof voor Nigloland.