Lucky Star Park verdubbelt in oppervlakte en opent nieuwe achtbaan

Lucky Star Park, gelegen in Aradippou in Cyprus, heeft er een nieuwe achtbaan bij. Het gaat om een kinderachtbaan die het voormalige aanbod van het pretpark aanvult. Het past in een groot renovatieproject waarbij het pretparkoppervlakte bijna dubbel zo groot wordt.

 

In Cyprus zijn de uitbreidingswerken van Lucky Star Park volop aan de gang. Het pretpark sloot begin 2019 haar deuren voor een grootse renovatie waarbij het complete pretpark aangepakt wordt en het pretparkoppervlakte bijna dubbel zo groot wordt.

Vroeger had het pretpark een bescheiden attractieoppervlakte met onder andere een achtbaan. De voornaamste attractie van Lucky Star Park was de kartbaan. In totaal had Lucky Star Park een oppervlakte van zo’n 25,8 km² en daarvan was 14 km² bestemd voor de kartbaan.

Op luchtbeelden is te zien hoe er grote werken aan de gang zijn. Hierbij is te zien hoe het complete attractieoppervlakte werd leeggemaakt en een nieuwe invulling krijgt. Onder andere de oude achtbaan van het park, de Blizzard, werd van de voorkant van het park helemaal verplaatst naar een nieuw stuk grond aan de achterkant van het park.

De Blizzard achtbaan is een familiecoaster van het gelijkaardige model gebouwd door de Italiaanse fabrikant Cavazza Diego. Deze is 219,8 meter lang en 7,3 meter hoog. Tijdens de rit wordt een snelheid van 36 km/u bereikt. Ondertussen zien we ook dat op de voormalige locatie van de Blizzard een tweede achtbaan is bijgebouwd. Het gaat hier om een kinderachtbaan met de Big Apple lay-out. Wie de achtbaan gebouwd heeft, is voorlopig niet bekend.

Verder valt de grote uitbreidingsoppervlakte van het pretpark op. Het nieuwe gebied is 44,4 km² groot, wat bijna een verdubbeling is van de voormalige parkoppervlakte. De kartbaan staat nog steeds overeind en die lijkt te gaan blijven. Welke attracties er nog allemaal bijkomen is nog niet duidelijk. Het lijkt erop dat een heropening ten vroegste in 2022 haalbaar zal zijn.

 

 

Bron: rcdb

Foto’s: Lucky Star Park, Trip Adviser