Nieuwe achtbaan Deno’s Wonder Wheel Amusement Park wordt volop getest

De nieuwe achtbaan Phoenix in Deno’s Wonder Wheel Amusement Park kwam onlangs voor het eerst tot leven. Het treintje mocht haar eerste testritten afleggen. Deno’s Wonder Wheel Amusement Park is gelegen op het meer dan bekende Coney Island in Amerika, en is iets minder bekend dan het andere grote park op dit eiland, namelijk Luna Park.

 

Deno’s Wonder Wheel Amusement Park ligt op het meer dan bekende schiereiland Coney Island in de Amerikaanse staat New York. Het park opent binnenkort de nieuwe achtbaan Phoenix. Deze achtbaan is van het type Suspended Family Coaster die geleverd wordt door Vekoma. Phoenix is 20,7 meter hoog, 375 meter lang en snelheid behaalt een snelheid van 54,7 km/u. Na enkele weken van bouwen gingen onlangs de eerste testritten van start.

 

Het is de tweede achtbaan die het park dit jaar zal openen, een tijdje geleden opende er al Skyflyer, een Micro Coaster van SBF Visa Group.

 

Nog meer credits te scoren op Coney Island

Ook het tweede pretpark op Coney Island opent dit jaar twee achtbanen. De eerste nieuwe achtbaan is een Mini Mouse en de tweede nieuwe achtbaan wordt een Junior Coaster van 400 meter lang, 15,2 meter hoog en behaalt een snelheid van 42 km/u. Deze achtbanen worden gebouwd door Zamperla, omdat deze fabrikant uitbater is van het park.

 

Bron: RCDB, Deno’s Wonder Wheel Amusement Park

Foto’s: Deno’s Wonder Wheel Amusement Park