Dierenpark Amersfoort verwijdert attractie De Ooievaart

Dierenpark Amersfoort in Nederland heeft De Ooievaart verwijderd uit het dierenpark. De Ooievaart is een zogenaamde Rollglider of Fly-Line. Opvallend, deze attractie was nog maar 2 jaar oud. De capaciteit van de attractie was volgens het park niet toereikend volgens het aantal bezoekers dat men kan ontvangen in het park.

 

In 2019 opende Dierenpark Amersfoort een nieuwe attractie genaamd De Ooievaart. Amper 2 jaar later is de attractie al uit het park verwijderd omdat de capaciteit van de attractie te klein was. De komende tijd gaat het park gebruiken om een nieuwe educatieve invulling te ontwikkelen. Wat dit wordt, is helaas nog niet bekend.

De Ooievaart was een zogenaamde Rollglider of Fly-Line. Op dit soort attracties hang je in een soort valharnas aan een rail die je door de zwaartekracht naar beneden glijdt. Attractiepark Slagharen heeft ook zo’n attractie in hun aanbod, ook in België is er een Rollglider. Die kan je vinden in het Adventure Parc te Waver. Het speciale aan De Ooievaart was dat je over de dieren van het park vloog. Zoals de naam doet vermoeden stond de attractie in het teken van de ooievaars. Deze trekvogels trekken jaarlijks in de winter naar Afrika om dan later terug te keren naar het Europees vasteland. Dit was ook zo opgenomen in de attractie waar je vertrok vanuit het Nederlandse woud en zo door vloog naar de Afrikaanse Savanne. Zo werden de ooievaars van het dierenpark ook in het geheel betrokken want deze situeerden zich aan de start van de rit.

 

 

Bron & Foto’s: Dierenpark Amersfoort