Testritten van start op Now You See Me: High Roller achtbaan in Motiongate

Motiongate, gelegen in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten, gaat dit jaar twee nieuwe achtbanen openen. Beide rollercoasters waren voorbestemd voor het geannuleerde Six Flags Dubai project, maar zijn verplaatst naar Motiongate. Ondertussen zijn de testritten van de Now You See Me: High Roller, een achtbaan met draaiende karretjes, van start gegaan.

 

Motiongate, gelegen in het Emiraat Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten, opende de deuren op 16 december 2016. Tegen 20 oktober 2017 waren alle 5 achtbanen geopend. Vorig jaar kondigde het pretpark aan twee nieuwe achtbanen te openen tegen 2021/2022. Het gaat om rollercoasters die beide bestemd waren voor het geannuleerde project Six Flags Dubai.

 

4D Free Spin:

De spectaculairste achtbaan wordt John Wick: Open Contract, een 4D Free Spin rollercoaster van de Amerikaanse fabrikant S&S Sansei Technologies. Deze achtbaan van 36,6 meter hoog kan je het best vergelijken met een soort knikkerbaan. De karretjes gaan in een zigzagparcours naar beneden en maken daarbij meerdere tuimelingen om hun as. Tijdens de rit wordt er een snelheid bereikt van 61,2 km/u en het parcours is 310,6 meter lang. Het model werd voor het eerst gebouwd in 2015 als Batman The Ride in Six Flags Fiesta Texas. Ondertussen zijn er al 8 in werking en zijn er nog 4 in aanbouw.

 

Spinning Coaster:

De tweede nieuwe achtbaan is de Now You See Me: High Roller, een Spinning Coaster van de Duitse fabrikant Maurer Rides. Dit type kennen we onder andere van Naga Bay in het Belgische pretpark Bobbejaanland en de Winja’s in het Duitse pretpark Phantasialand. Het exemplaar van Motiongate is echter veel groter en is de snelste spinning coaster ter wereld met enkele draaiende karretjes.

Deze achtbaan heeft een hoogte van 17 meter en tijdens de rit zullen de bezoekers een snelheid behalen van maar liefst 70 km/u, wat erg veel is voor een spinning coaster. Het parcours van 519 meter lang bevat onder andere twee liftheuvels, maar ook een Non Inverting Loop, dit is een soort looping waarbij je niet overkop gaat. Het is de allereerste keer dat een dergelijk element op een spinning coaster geïnstalleerd wordt.

Ondertussen zijn de testritten op de achtbaan van start gegaan en daar deelde Maurer Rides enkele foto’s van:

 

Foto’s: Maurer Rides