Grootste mobiele indoorachtbaan ter wereld blijft een jaar langer in Serengeti-Park

Verrassing alom bij de heropening van Serengeti-Park in Duitsland. Daar blijkt Höllenblitz, de grootste mobiele indoorachtbaan ter wereld, een jaar langer in het pretpark te verblijven. Hierdoor heeft het pretpark nu tijdelijk 3 achtbanen.

 

Het Duitse Serengeti-Park is een pret- en dierenpark in het noorden van Duitsland, gelegen net boven Hannover en net onder Heide Park. Het is het tweede pretpark van Duitsland dat de poorten mag openen in 2021 nadat ook al eerder Heide Park de deuren mocht openen.

Als grote verrassing blijkt Höllenblitz nog steeds in het pretpark te staan. De achtbaan zou normaal het park in 2020 verlaten hebben om te kunnen deelnemen aan Oktoberfest, het grootste bierfestival ter wereld, maar door de coronacrisis werd het festijn afgelast. Aangezien kermissen in Duitsland nog steeds niet mogen georganiseerd worden, hebben Serengeti-Park en de exploitant van de attractie beslist dat Höllenblitz ook dit jaar in het park blijft.

 

Höllenblitz is een zeer unieke achtbaan, de rit start met een banden liftheuvel tot een hoogte van 18 meter. Vervolgens volgt een rit van 860 meter die bijna volledig indoor gebouwd is en die verschillende speciale effecten bevat. Vervolgens is er een grote drop aan de buitenkant van de constructie waarbij de achtbaantrein een snelheid bereikt van 80 km/u. Vervolgens wordt de trein ook nog met een banden lanceersysteem van 0 tot 40 km/u gebracht in 2,5 seconden. Höllenblitz heeft 3 speciale lange treinen waarvan de bakjes rond hun as kunnen draaien.

Höllenblitz draait haar rondjes in Serengeti-Park onder de naam Safari Blitz en maakte voor het eerst haar intrede in het park in 2019. In de winter van 2019-2020 verliet de achtbaan tijdelijk het park om zowel Oktoberfest in München bij te wonen alsook Winter Wonderland in Londen. Daarna keerde de achtbaan terug naar het park om er het seizoen van 2020 te verblijven en nu dus ook het seizoen van 2021. Hoe lang de achtbaan exact in het park nog zal blijven, is niet helemaal duidelijk.

 

Sinds 2019 heeft Serengeti-Park ook twee nieuwe vaste achtbanen in het pretpark staan. Het gaat om Safari-Blitz-Kids, een spinning coaster voor kinderen en Batukai-Racer, een familieachtbaan van Technical Park.

 

Bron: rcdb