New Brighton Funfair pakt uit met twee nieuwe achtbanen

Het Britse pretpark New Brighton Funfair pakt dit jaar uit met twee nieuwe rollercoasters. Het gaat om twee familievriendelijke achtbanen net zoals de rest van de attracties in het park. De oude achtbaan, die al sinds 2004 in het park stond, is nu uit het pretpark verwijderd.

 

New Brighton Funfair is een klein kinderpretpark in New Brighton in het Engelse graafschap Merseyside. Het pretparkje had tot voor kort één achtbaan met Wallis’s Wonderful Wriggling Wirral Wacky Worm die sinds 2004 in het pretpark stond. Dit was een kinderachtbaan met de Big Apple / Wacky Worm lay-out gebouwd door Fabbri.

Deze achtbaan heeft nu plaatsgemaakt voor twee nieuwe achtbanen. Het gaat om Family Coaster, dit is een nieuwe Big Apple / Wacky Worm achtbaan die eigendom is van de Britse exploitant Michael Wallis. De achtbaan heeft in plaats van de klassieke rups als trein, een trein in de vorm van een haai. De tweede achtbaan is Runaway Train en dit is een achtbaan in de vorm van een ovaal met een treintje in de vorm van een echte trein. De rollercoaster werd gebouwd door het Turkse bedrijf Güven Amusement Rides Factory.

Bron: rcdb 

Foto’s: Martin Valt