Nieuw pretpark Yerevan Park heeft zijn deuren geopend

In Armenië heeft een gloednieuw pretpark haar deuren geopend. Het gaat om Yerevan Park in de Armeense hoofdstad Jerevan dat het eerste gethematiseerde pretpark van het land is. Het pretpark heeft heel wat attracties, waaronder ook maar liefst 4 rollercoasters. Hiermee werden er in 1 klap meer nieuwe rollercoasters in Armenië geopend, dan dat er tot nog toe bestonden.

 

Yerevan Park is het eerste echte themapark van Armenië en opende met 2 jaar vertraging op 15 mei 2021 haar deuren voor het grote publiek. In totaal heeft het pretpark ongeveer 25 attracties wat tezamen een investering was van 24 miljoen euro. Yerevan Park bevat zowel een grote indoorzone en een outdoorgebied. Hiermee kan het pretpark perfect opereren in alle weersomstandigheden. In het pretpark staan 4 achtbanen.

 

De eerste is een grote familiecoaster van het type ESC / 535 die gebouwd werd door de Duitse fabrikant Zierer. Deze achtbaan heeft een hoogte van 25 meter en een snelheid van 65 km/u. De totale tracklengte is 535 meter. Dit type kennen we van Force One in het Duitse Schwaben Park, Spirou Racing in Franse Parc Spirou Provence en Il Tempo Extra Gigante in het Noorse Hunderfossen Familiepark. De achtbaan heeft een paarse track gekregen.

 

Twee andere achtbanen in het park werden beiden geleverd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Het gaat om een Junior Coaster/ 247m die we onder andere kennen van Frida in het Poolse Energylandia. Deze achtbaan heeft een hoogte van 13 meter en een snelheid van 44,6 km/u.

 

Er is ook een Family Boomerang Coaster van deze fabrikant opgebouwd. Deze heeft de Rebound lay-out die we dan weer kennen van Fireball in het Zweedse Furuvik, Velociraptor in het Britse Paultons Park en Boomerang in het Poolse Energylandia.

 

De laatste achtbaan is er eentje met draaiende karretjes die speciaal gericht is op de jonge bezoekers. Het was de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group die instond voor de bouw van de attractie. De rollercoaster is van het model MX609 3 Loops die we onder andere kennen van Bandidos in het Franse pretpark La Mer de Sable, Drachenwirbel in het Duitse pretpark Freizeitpark Plohn, Kids Spin in het Duitse pretpark Skyline Park en Happy Loops in het Poolse pretpark Energylandia.

 

Bronnen: Parkerlebnis, rcdb, Yerevan Park

Foto & Video’s: Yerevan Park