Franse outdoor pretparken mogen pas een maand na bioscopen heropenen

De wereld op zijn kop in Frankrijk. Daar heeft de overheid beslist dat pretparken en kermissen pas op woensdag 9 juni geopend mogen worden terwijl bioscopen en dierenparken al vanaf woensdag 19 mei geopend mogen worden. De pretparken begrijpen de beslissing van de overheid niet aangezien het algemeen bekend is dat het buiten veel veiliger is voor het coronavirus dan binnen.

 

De commotie in Frankrijk is groot. Daar heeft de Franse overheid beslist dat bioscopen al vanaf 19 mei geopend mogen worden tezamen met dierparken, terwijl pretparken en kermissen pas op woensdag 9 juni geopend mogen worden. Dit is bijna een maand later dan de bioscopen terwijl deze indoor gelegen zijn en pretparken in de gezonde buitenlucht zijn gevestigd.

De eerste pretparken hebben nu hun openingsdatum bekendgemaakt. Op woensdag 9 juni openen onder andere: Parc Astérix, Walibi Rhône-Alpes, Le Pal, Dennlys Parc, La Récré des 3 Curés en Futuroscope. Puy du Fou opent een dag later opent op donderdag 10 juni en Lunapark Fréjus opent op vrijdag 11 juni. Zaterdag 12 juni openen de meeste pretparken zoals Nigloland, Bagatelle, Parc Saint Paul, La Mer de Sable, Parc Spirou Provence, Parc Festyland, Parc Ange Michel, Kingoland, Papéa Parc, Family Park, Parc de la Vallée, Le Fleury, OK Corral en Magic Park Land. Disneyland Paris opent op donderdag 17 juni en Fraispertuis City heropent pas op zaterdag 3 juli.

Daarnaast moeten de pretparken nog afrekenen met de avondklok die nog steeds in Frankrijk geldt en pas afgeschaft wordt op 1 juli. Hierdoor hebben al vele Zuid-Franse pretparken laten weten pas in juli te zullen openen voor het publiek, aangezien deze pretparken alleen in de avond en nacht geopend zijn.

 

Bronnen: tf1, Franse pretparken

Foto: Wikipedia