Luna Park Palavas-les-Flots pakt dit jaar uit met thrillride Astro World

Het Zuid-Franse pretpark Luna Park Palavas-les-Flots pakt dit jaar uit met een nieuwe thrillride. Het gaat om Astro World die vorig jaar in première ging op de Franse kermissen. Het gaat om een attractie van het type Pegasus 16 gebouwd door de Italiaanse fabrikant Technical Park.

 

De Zuid-Franse kust is in de zomer een bruisende oase aan toeristen en vertier. Gedurende de zomermaanden zijn er dan ook eindeloos veel kermissen en pretparken terug te vinden die allemaal vanaf de avond tot leven komen en door gaan tot een stuk in de nacht. Deze zogenaamde lunaparken pakken regelmatig uit met nieuwe attracties en dit jaar heeft Luna Park Palavas-les-Flots alvast een verrassing voor de fans.

Het attractiepark pakt namelijk uit met de komst van Astro World die vorig jaar op de kermis van de stad Vannes in première ging. Het is de exploitant Thinel die de attractie aankocht bij de Italiaanse fabrikant Technical Park. Ondertussen kwam de attractie al aan in Luna Park Palavas-les-Flots.

Het gaat om een attractie van het type Pegasus 16. De hoofdarm bevat een tweede grote arm waaraan 4 grote baren zijn gekoppeld waarop telkens 4 zitjes zijn gemonteerd. Goed voor een totaal van 16 personen per rit. De stoeltjes worden opgetild tot een maximale hoogte van 17 meter terwijl de inzittenden overkop gaan. De volledige attractie kan vervoerd worden met twee trailers.

 

Bron: Paul Topscan via Les Fêtes de Provence et d’Ailleurs

Foto’s: Manege Astroworld-Thinel & Paul Topscan via Les Fêtes de Provence et d’Ailleurs