Eerste testritten op spectaculaire achtbaan Stunt Pilot in Silverwood Theme Park

In het Amerikaanse pretpark Silverwood Theme Park wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe spectaculaire achtbaan Stunt Pilot. Nadat onlangs de laatste trackdelen geplaatst werden gingen kort daarna de eerste testritten van start.

 

Het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction heeft de handen vol in het Amerikaanse pretpark Silverwood Theme Park, ze retracken er namelijk de houten achtbaan Tremors met I-Box track, maar de meeste ogen zijn toch gericht op de gloednieuwe spectaculaire achtbaan Stunt Pilot die het bedrijf er bouwt.

Na maanden van bouwwerken, die je hier terug kan bekijken, vonden ondertussen de eerste testritten plaats.

 

Stunt Pilot

Stunt Pilot heeft een hoogte van 34,4 meter en begint de rit met een drop van 30,5 meter. Op het parcours van 548,6 meter wordt er een snelheid bereikt van 83,7 km/u. De first drop is 90° en er zitten drie inversies in het parcours verwerkt. Het gaat over een Dive Loop, Cutback en een Corkscrew. Dit alles op een track met een enkele rail, waardoor de bezoekers een unieke ervaring krijgen. De treintjes van dit exemplaar bieden plaats aan tien personen, wat twee meer is als op eerder gebouwde banen als RailBlazer in California’s Great America en Wonder Woman Golden Lasso Coaster in Six Flags Fiesta Texas. Het thema en naam van de baan ontleent deze aan de airshows die vroeger plaatsvonden in het park.

 

 

Bron en foto: Silverwood Theme Park