Familypark plant grote nieuwe attractie in 2022

Het Oostenrijkse Familypark, nabij het meer Neusiedler, heeft bekendgemaakt dat het volgend jaar een grote nieuwe attractie zal openen. Deze komt te liggen op een groot stuk grond in het park en zal waarschijnlijk gericht zijn op tieners en jongvolwassenen.

 

In 2022 mogen bezoekers van het Oostenrijkse Familypark een nieuwe attractie verwelkomen. De nieuwe attractie wordt gebouwd op een groot gebied tussen de “Edelsteinmine” (edelsteenmijn) en de “Traktorbahn” (tractortrein), waarop voorheen verschillende dieren stonden.

Het gebied wordt op het parkplan gekenmerkt als “Nieuw Rijplezier 2022” en is net iets groter dan dat van de bestaande achtbanen “Rattenmühle” en “Götterblitz”, wat meteen laat uitschijnen dat hier geen eenvoudige flatride zal komen.

 

Eerder deze maand werd nog bekendgemaakt dat de overkoepelende groep van Familypark, Compagnie des Alpes, graag een Walibi-Land of Astérix themagebied zou willen bouwen in het Oostenrijkse park. Dit gebied zou dan gericht zijn op de oudere bezoekers in het park, de tieners en jong volwassenen. Familypark heeft nog niet bekendgemaakt of de nieuwe uitbreiding van volgend jaar in deze plannen past, maar de grootte van de oppervlakte van het terrein maakt wel al duidelijk dat het dus om een grote uitbreiding gaat.

Momenteel heeft het pretpark twee familieachtbanen waar volwassenen een ritje kunnen op maken en dan nog een extra achtbaan voor kleuters waar grotere kinderen en volwassenen niet in passen. Een looping coaster heeft het pretpark momenteel nog niet, maar dit zou perfect passen in de plannen van Compagnie des Alpes om naast kinderen tot 12 jaar ook tieners en jongvolwassen aan te trekken.

 

Bron: parkerlebnis

Foto: Familypark