Sony opent ‘s werelds eerste Columbia Pictures waterpark in Thailand

Sony Pictures Entertainment is in zee gegaan met het bedrijf Amazon Falls om het eerste Columbia Pictures waterpark te openen in Thailand. Het park krijgt attracties gebaseerd op populaire Columbia Pictures-films zoals Ghostbusters, Bad Boys, Jumanji, Men in Black en Hotel Transylvania. De opening staat gepland voor oktober 2021.

 

In het Thaise kuststadje Bangsaray, zo’n 90 minuten van Bangkok en 20 minuten van Pattaya gelokaliseerd, verrijst momenteel het eerste waterpark gebaseerd op intellectual property van Sony Pictures: Columbia Pictures’ Aquaverse. Daarvoor heeft Sony het vertrouwen gegeven aan Amazon Falls die zal instaan voor de financiering en exploitatie van het waterpark. Op de website van het nieuwe waterpark is te lezen dat “het park de allernieuwste waterattracties gaat combineren met gethematiseerde belevingen die de helden uit je favoriete Columbia Pictures-films tot leven gaan brengen”. Het waterpark richt zich op zowaar alle leeftijden, met acht themagebieden, een combinatie van zowel water- als droge attracties op het land, live shows, entertainment en verschillende restaurants.

 

De acht themagebieden krijgen de volgende namen en thema:

Men in Black Thrill Rides – Aquaverse haar meest spannende attracties zijn hier te vinden, inclusief enkele Water Coasters, waaronder één met een 12 meter hoog free-fall element

Ghostbusters Supernatural Experience – Stap in de Ghostbusters portal en glijd naar beneden in een waterattractie met je beste vriend of ga in ‘s werelds eerste volledig overdekte water dome op de familiale raft attracties.

Bad Boys Raceway – Ontdek de spanning van een achtervolgingsscène en geef plankgas op deze outdoor go-kart tracks in een neon Miami-gethematiseerd racecircuit.

Jumanji Jungle Adventure – Trotseer de wereld van Jumanji op deze waterglijbanen in jungle thema en breng een bezoekje aan Jaguar Mountain voordat je rustig relaxt in de Jumanji’s splash pool.

Hotel Transylvania Kid-Friendly Zone – Aquaverse’s grootste waterattracties met meer dan 100 water features, splash buckets, waterraketten etc.

Surf’s Up in Surfer’s Paradise – Haal de innerlijke surfer in je naar boven en laat zien wat je kan op deze surfsimulator

Cloudy with a Chance of Meatballs Swallow Falls River Adventure – Even rust nodig? Ontspannen kan in deze Lazy River langs verscheidene scenes uit de film “Het Regent Gehaktballen”.

VIVO Wave Pool – Dobber in een gigantische wave pool geïnspireerd op de toekomstige geanimeerde musical. Daarnaast is de wave pool de perfecte plek om muziekevenementen, live shows en DJ’s te laten optreden.

Voor de komst van Columbia Pictures’ Aquaverse moet eigenaar Amazon Falls hun bestaande waterpark in Bangsaray Bay volledig renoveren om de licenties van Sony erin te verwerken. Momenteel gaat het waterpark nog door het leven onder het thema van de kinderzender Cartoon Network. Naast de upgrades van de thematisering worden er ook nieuwe attracties, shows en horeca toegevoegd. Het waterpark moet heropenen als Columbia Pictures’ Aquaverse met een gefaseerde rollout, beginnende in oktober 2021. Soft-openingen van het volledige vernieuwde park staan gepland voor 2022. Wanneer de officiële opening precies volgt, is nog niet bekend.

 

Bron en foto: Columbia Pictures Aquaverse