Twee nieuwe Mack-achtbanen in opbouw bij Lotte’s Magic World

De Zuid-Koreaanse entertainmentgroep Lotte World is al sinds enkele jaren druk in de weer met de bouw van een tweede grootschalige themapark: Lotte’s Magic World. Zoals het er nu voor staat openen met het park twee achtbanen uit de fabriek van Mack Rides: een PowerSplash en een Blue Fire-kloon.

 

In 2018 kwam de Zuid-Koreaanse Lotte World-groep met haar plannen voor een nieuwe pretpark-vestiging nabij Busan, in het zuidoosten van het land. Het zou volgens het management het “eerste Aziatische thema park naar Europese stijl” worden, met een totale oppervlakte van vier keer de grootte van het huidige paradepaardje van de groep Lotte World, nabij de hoofdstad Seoul. De bouwwerkzaamheden verlopen spoedig en de thematisering van de gebouwen en het grote centrale kasteel worden langzaam zichtbaar.

Twee Mack-achtbanen

Zoals het er nu naar uit ziet, gaat het park openen met twee achtbanen, beiden uit de catalogus van de Duitse achtbaanfabrikant Mack Rides. De eerste en tevens grootste achtbaan van het Lotte’s Magic World wordt een Blue Fire-kloon. Dit wordt al de negende identieke kopie van de populaire achtbaan Blue Fire die als eerste in Europa Park werd geopend in 2009. Het Blue Fire-model is 38 meter hoog, ruim 1 km lang en bereikt een topsnelheid van 100 km/u met behulp van een LSM-lancering. Tijdens de rit gaan inzittenden vier keer over de kop. Ongeveer de helft van baan staat momenteel al overeind in Lotte’s Magic World, dat is te zien op recente bouwfoto’s.

De tweede achtbaan die momenteel wordt opgebouwd, is een zogenaamde PowerSplash. Deze achtbaan is een identieke kloon van Pulsar in Walibi Belgium die in 2016 opende, met een hoogte van 45 meter, 217 meter lang en een topsnelheid van 101 km/u, tevens gebruik makend van LSM-lanceringen. Op het einde van de rit maakt deze shuttle-achtbaan een gigantische splash. Ook deze attractie staat momenteel al half overeind.

Lotte’s Magic World zou normaal gezien haar deuren dit jaar nog openen. Of deze deadline ook gehaald gaat worden, is momenteel nog niet bevestigd door Lotte World.

 

 

Bron en foto’s: themeparx.com