Nieuw themapark Lotte’s Magic World in Zuid-Korea: concept-arts en bouwvorderingen

In 2018 presenteerde de Zuid-Koreaanse Lotte World-groep de komst van een gloednieuw themapark Lotte’s Magic World. Nu, ruim twee jaar later, zijn de bouwwerkzaamheden al opgeschoten en zijn ook enkele nieuwe concept-arts naar buiten gebracht.

 

De Zuid-Koreaanse entertainmentgroep Lotte World onthulde in 2018 haar grootse plannen om een nieuw themapark te openen: Lotte’s Magic World. Het park zou volgens het management het “eerste Aziatische thema park naar Europese stijl” worden. Daarnaast zou de volledige site meer dan vier keer de oppervlakte bestrijken van het bekende Lotte World in Seoul. Het Amerikaanse ontwerpbureau Legacy Entertainment werd aangesteld als hoofdontwerper voor het park. Hieronder zijn enkele van hun “blue sky” concept-arts voor Lotte’s Magic World te vinden. Let wel dat deze ontwerpen naar hoge waarschijnlijkheid niet de exacte realiteit gaan voorstellen.

Opvallende aspecten zijn onder andere het grote centrale kasteel, een boom met gelaatsuitdrukkingen (in dezelfde stijl als de Sprookjesboom in de Efteling) en de natuurlijke omgeving die het park wil uitstralen. De attracties op de tekeningen omvatten onder andere een PowerSplash, een boomstamattractie, een Star Flyer, een Dive Coaster en een Dark Ride.

Volgens de Roller Coaster DataBase is de komst van twee achtbanen al bevestigd, beiden van de Duitse achtbaanfabrikant Mack Rides. De eerste een PowerSplash, zoals Pulsar in Walibi Belgium en de tweede een Blue Fire-kloon, zoals die ook in Europa-Park terug te vinden is. Of er nog meerdere achtbanen openen met het park, bijvoorbeeld de Dive Coaster die wel op de concept-arts getekend staat, is nog niet bekend. Op de werf zelf zijn de eerste contouren van het kasteel en andere gebouwen al verschenen. Daarnaast liggen de baandelen voor de PowerSplash (blauw) en de Blue Fire-kloon (rood) ook klaar om opgebouwd te worden.

Er werd tot nog toe steeds gecommuniceerd dat dit nieuwe themapark in de loop van 2021 haar deuren zou openen voor het grote publiek. Of de coronapandemie roet in het eten heeft gegooid, is momenteel niet bekend.

 

Bron en foto’s: Legacy, themeparx.com, rcdb.com