Hunderfossen Familiepark kondigt nieuwe attractie Hyperakselerator aan

Het Noorse pretpark Hunderfossen Familiepark opent dit jaar de nieuwe attractie Hyperakselerator. In deze attractie zullen de verhalen van auteur en illustrator Kjell Aukrust tot leven komen. Deze nieuwigheid wordt gebouwd door Simworx en is van het type Stargazer Motion Theatre.

 

Hunderfossen Familiepark, een pretpark in Noorwegen, opent dit jaar een Stargazer Motion Theatre van het Engelse bedrijf Simworx. Bij dit type attractie neem je plaats in een voertuig dat dynamische bewegingen kan maken die de film die vertoond wordt op een groot scherm volgen. Om ten volle de beleving te benutten wordt gebruik gemaakt van 3D-brilletjes en allerlei effecten. Een voorbeeld van dit type attractie vind je in Parc Spirou.

 

 

Het verhaal en thema Reodor Felgen’s Hyperakselerator

Het verhaal van de attractie brengt een van de personages van Kjell Aukrust tot leven. Reodor Felgen heeft hard gewerkt om een oplossing te zoeken voor de milieuproblemen die auto’s en andere transportmiddelen met zich mee brengen. De oplossing is een vreemde, maar unieke uitvinding, de Hyperakselerator.

Felgen ontwikkelde een voertuig dat gebruik maakt van een nieuwe milieuvriendelijke brandstof. Veilig aan boord van dat voertuig zullen de bezoekers van het park een reis maken samen met Ludvig en Solan, deze begint op de top van Pinch Cliff. Hier is de werkplaats van Felgen namelijk gelegen. Tijdens de wilde rit kom je meerdere verrassingen en uitdagingen tegen. Waar de rit eindigt, dat kom je enkel te weten wanneer je ze aangaat.

 

 

Bron en foto: Hunderfossen Familiepark