Eerste track nieuwe achtbaan Steel Taipan geplaatst in Dreamworld Australia

Het Australische pretpark zal dit jaar haar nieuwe achtbaan Steel Taipan openen, al heeft de bouw behoorlijk wat voeten in de aarde. Al heel wat onderdelen van de achtbaan werden vorig jaar geleverd, maar door financiële problemen kon de bouw niet beginnen. Gelukkig lijkt het nu beter te gaan, want de funderingen werden gegoten en de eerste trackdelen worden geplaatst.

 

Het was al langer bekend dat Dreamworld Australia bouwt aan een nieuwe gelanceerde achtbaan van de Duitse achtbaanfabrikant Mack Rides. De oranje track en donkere supports zijn al enkele maanden geleden aangekomen bij het park. Toch bleef het wachten op de eerste bouwfoto’s, want door financiële problemen ging die niet van start. Nu lijkt het er toch op dat de bouw volop begonnen is, want de funderingen worden volop gegoten en de eerste baandelen worden geplaatst.

 

Steel Taipan

Steel Taipan wordt de eerste Triple Launch-achtbaan in het zuidelijk halfrond. De 1,2 km lange achtbaanlay-out zelf is grotendeels gebaseerd op het bekend Blue Fire-model van de Duitse achtbaanleverancier Mack Rides. De twee grootste verschillen zijn de 105 km/u Triple Launch (in plaats van een enkele LSM-lancering) en de Spinning Car die wordt toegevoegd aan de trein. Tijdens de rit ervaren inzittenden maximaal 3,8 G en gaan ze vier keer overkop.

 

 

De opening van Steel Taipan is voorzien voor het einde van 2021. Volg verdere ontwikkelingen op de voet via onze bouwupdates.

 

Bron: Dreamworld Australia
Foto’s: Gold Coast Theme Parks