Schwaben Park wil tweede pretpark bouwen op andere locatie

Het Duitse familiepark Schwaben Park, gelegen in Kaisersbach in de deelstaat Baden-Württemberg, heeft plannen voor een tweede vestiging op een andere locatie. Dat heeft het Duitse pretpark bekendgemaakt. Het nieuwe pretpark zal eveneens in Duitsland gebouwd worden.

 

In 2022 zal Schwaben Park 50 jaar oud worden. Na een halve eeuw op de locatie in Gmeinweiler, een deelgemeente van Kaisersbach, gelegen op 50 kilometer van Stuttgart, komt er op termijn een tweede vestiging op een andere locatie. Dit hebben de eigenaars en directeurs André en Thomas Hudelmaier bekendgemaakt in een interview met de dagbladuitgever Waiblingen.

Voor de uitbreiding kijkt men ook over de deelstaat grenzen heen. Er wordt gezocht naar gebieden met goede verkeersverbindingen in Baden-Württemberg of de naburige deelstaat Beieren waar ook de grootstad München gelegen is. De besprekingen voor het nieuwe pretpark zijn al aan de gang, er is belangstelling van verschillende gemeenten die de komst van een nieuwe regionale toeristische attractie wel zien zitten.

Het plan om een tweede vestiging op een andere locatie te bouwen, werd voorafgegaan door plannen voor een nieuwe overdekte hal naast het bestaande attractiepark. Met dit project wou men Schwaben Park ook in de winter kunnen openen waardoor seizoenarbeiders ook in de winter zouden kunnen worden ingezet wat het makkelijker zou maken om goed personeel te vinden en te houden. De plannen voor een overdekte hal bij het huidige Schwaben Park stuitten echter op bezwaren door de lokale bevolking waardoor deze plannen voorlopig niet doorgaan.

Voor de nieuwe bestemming is ook een overdekte hal gepland, maar zal ook een buitenruimte hebben. De eigenaars van het Schwaben Park willen echter pas na de coronapandemie een beslissing nemen over de definitieve locatie.

 

Bron: Park Erlebnis

Foto: Themeparkfreaks (Jasper Godeau)