Tornado Springs in Paultons Park geopend

Het Britse pretpark Paultons Park opent vandaag haar gloednieuw themagebied Tornado Springs. Blikvanger van het gebied is de Spinning Coaster Storm Chaser, waarvan het park nu een eerste onride-video heeft gedeeld. Daarnaast onthult Paultons Park alles wat er te beleven valt in het nieuwe themagebied, inclusief een sneak peak naar de nieuwe toevoeging van volgend jaar.

 

Het Engelse familiepark Paultons Park staat aan de vooravond van hun grootste uitbreiding ooit. Met een oppervlakte van ruim 16 duizend vierkante meter en een prijskaartje van meer dan 12 miljoen pond, zo’n €13,8 miljoen, is het de grootste investering in de geschiedenis van het park. Tornado Springs is volgens directeuren Richard en James Mancey “een toevoeging van wereldklasse voor Paultons Park met heeft attracties zowel voor peuters al volwassen”.

Tornado Springs is een themagebied gebaseerd rond een Mid-Western Amerikaans stadje gelegen langs de fictieve weg Route 83 in de jaren 1950. Het thema is bedacht door de Leisure Expert Group en het is volgens James Mancey “een uniek themagebied dat nergens ter wereld al te vinden is”. Op basis van de eerste plannen van de Leisure Expert Group werd de line-up van het nieuwe gebied vormgegeven. Zo is er onder meer een Frisbee-attractie voor de tieners en volwassenen en voor de kinderen verscheidene andere attracties zoals de waterglijbanen Buffalo Falls, de droptorens Windmill Towers, de Trekking Tractors en de Al’s Auto Academy.

De blikvanger van het nieuwe Tornado Springs wordt ongetwijfeld de Spinning Coaster Storm Chaser. Deze achtbaan met draaiende bakjes van de Duitse fabrikant Mack Rides is 20 meter hoog, 430 meter lang en behaalt een topsnelheid van ongeveer 60 km/h. Het park deelde een aantal dagen geleden een eerste onride-video waar niet alleen de volledige ritervaring, maar ook de uitzichten over het nieuwe gebied goed te zien zijn.

 

Nieuwe achtbaan 2022

Tornado Springs is nog niet eens geopend voor het publiek, maar directeur James Mancey blikt al vooruit naar 2022. Volgend jaar wordt het themagebied immers uitgebreid met een nieuwe kleinschalige kinderachtbaan: Farmyard Flyer. Mancey belooft een achtbaan voor de allerkleinsten: “het wordt een achtbaan voor kinderen vanaf 90 cm dat perfect past bij de volledige line-up van attracties  die er al zijn in Tornado Springs en het park in haar geheel.”

 

Tornado Springs opent met het park (en de rest van de Britse pretparken) op maandag 12 april. De bouw van het volledige themagebied kan je hier terugkijken.

 

Bron en foto’s: Paultons Park