Slecht nieuws voor Duitse parken: Lockdown verlengd

De Duitse pretparken moesten al eerder hun heropening uitstellen en ze zien vandaag een toekomstige opening weer aan de horizon verdwijnen. De Duitse regering verlengt en verstrengt namelijk haar huidige lockdownmaatregelen. Hierdoor missen de parken heel wat inkomsten tijdens de paasvakantie.

 

Opnieuw kregen de Duitse parken slecht nieuws te verwerken, want ook daar blijft de coronapandemie hen teisteren. De Duitse Bondskanselier Angela Merkel kondigde aan dat de huidige lockdown aangescherpt zal worden. Dankzij de nieuwe maatregelen moeten de parken minstens tot 18 april gesloten blijven.

Dierenparken heropenden begin deze maand, maar per deelstaat wordt er bekeken waar er opnieuw strengere maatregelen nodig zijn. Tierpark Chemnitz en Wildpardies Tripsdrill lieten alvast weten dat ze opnieuw de deuren zullen sluiten.