Eindelijk eerste testrit plaatsgevonden op Pantheon in Busch Gardens Williamsburg

Meer dan een jaar nadat de rollercoastertrein op de achtbaantrack geplaatst werd, zijn eindelijk de eerste testritten van start gegaan. We hebben het voor alle duidelijkheid over Pantheon in Busch Gardens Williamsburg, een Multi Launch Coaster van Intamin Amusement Rides die normaal vorig jaar had moeten openen.

 

In het Amerikaanse pretpark Busch Gardens Williamsburg zijn eindelijk de eerste testritten van start gegaan op de nieuwe achtbaan Pantheon. Het laatste trackdeel werd al begin maart 2020 geplaatst en enkele dagen later werd de trein op de track gezet, maar toch duurde het nog meer dan een jaar vooraleer de eerste testrit zou plaatsvinden. Fans waren dan ook enorm enthousiast toen de trein bij zijn allereerste lancering door de eerste inversie geraakte.

 

Deze achtbaan is gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides. Pantheon heeft in totaal vier lanceermomenten verspreid over twee lanceerstroken. De eerste maal word je gelanceerd aan 57,9 km/u (voorwaarts), vervolgens aan 80,4 km/u (voorwaarts), nogmaals aan 98,2 km/u (achterwaarts) en uiteindelijk aan 107,8 km/u (voorwaarts). De topsnelheid wordt in totaal 117,5 km/u.

Pantheon krijgt een lengte van 1.014,4 meter, maar aangezien je voorwaarts en achterwaarts gaat op de spike, zal je een totale afstand afleggen van 1.280 meter. In totaal wordt de rollercoaster 54,3 meter hoog en de steilste drop wordt er eentje van 95°. Een ritje op de nieuwe achtbaan zal 2,5 minuten duren. Op de baan zullen twee treintjes rijden die telkens plaats bieden aan 20 personen.

Normaal had de achtbaan in 2020 moeten openen, maar door corona werd het project uitgesteld naar 2021. Eind 2019 lekte een simulatievideo van de achtbaan uit.

 

Meer informatie en een heleboel foto’s van de achtbaan vind je hier.

 

Video: Coaster_Addict_Va