Eerste nieuwe attractie van Family Park in opbouw

Het Franse pretpark Family Park, dat vorig jaar opende op een nieuwe locatie, gaat dit jaar een aantal nieuwe attracties openen. Het park verhuisde vorig jaar van haar oude locatie in Saint-Martin-le-Beau naar Centre-Val de Loire, omdat de oppervlakte van de oude locatie te klein werd.

 

Het Franse pretpark Family Park kende in 2020 een nogal woelig seizoen. Het park opende op haar nieuwe locatie, maar kreeg daar meteen ook te kampen met de coronasluiting en meer vervelende toestanden. Een van de medewerkers overleed na een incident op de achtbaan Gold Rush, en dat op amper zes dagen na de opening van de attractie. Ondertussen blijkt de achtbaan te koop te staan, al heeft het park aan onze redactie bevestigd dat de achtbaan in 2021 voorlopig nog haar rondjes zal draaien in het park.

Toch kijkt het park positief naar de toekomst en investeert het in enkele nieuwigheden. De eerste nieuwe attractie wordt de matjesglijbaan Liberty Slide. Deze wordt 10 meter hoog en 35 meter lang. Kinderen vanaf 90 centimeter groot mogen op de attractie die momenteel wordt opgebouwd in het park.

De tweede nieuwe attractie wordt meteen een grote thrillride. Boomerang wordt een Frisbee-attractie. Ook de derde nieuwigheid zal eentje zijn voor de durvers. Turbulence lijkt een Aerobat-attractie te worden van de Italiaanse fabrikant Technical Park. Le Lagon wordt de vierde attractie en zal voor de nodige afkoeling zorgen op warme dagen. Deze waterspeelplaats zal meerdere waterspelen en glijbanen bevatten.

 

Bron en foto’s: Family Park