Bouwer in de kijker: Interlink

De Interlink Group is een bedrijf dat ontstond in 1982 in Engeland, maar heeft ondertussen ook een kantoor in Frankrijk. De groep bouwt voornamelijk waterattracties, maar ook uitkijktorens en zelfs darkridesystemen. Daarnaast is het bedrijf ook gekend van de verkoop van tweedehandsattracties.

 

Het ontstaan

De Interlink Group werd in 1982 opgericht door John Hudd met het uitdrukkelijke doel het ontwerpen en vervaardigen van een reeks hoogwaardige waterattracties voor amusement, thema- en waterparken. Met deze filosofie in gedachten heeft het bedrijf sindsdien een verscheidenheid aan waterattracties ontwikkeld om zo aan zoveel mogelijk eisen van de klanten te voldoen. Ze bouwen onder andere attracties als de Rapid River, Shoot-the-Chute en Panoramic Tower-attracties.

 

Andere diensten

Het bedrijf zorgt niet enkel voor de bouw van attracties. Zo bieden ze ook tal van andere services aan. Ze ontwerpen ook parken en de aankleding van attracties, staan in voor de opbouw van attracties en leiden zelfs personeel op. Een andere belangrijke tak van het bedrijf houdt zich bezig met de verkoop van tweedehandsattracties.

 

Het bedrijf bouwt volgende soorten attracties

 

Super Flume

De Super Flume is een soort Log Flume maar dan groter. De bootjes bieden plaats aan 6 personen die per twee naast elkaar zitten. Een voorbeeld hiervan is de enorm gethemede attractie Viking Voyage in Tayto Park.

 

 

Gyro Tower

De Gyro Tower is een soort panoramische toren waarbij de bezoekers plaatsnemen in een ronddraaiende capsule die omhoog gaat. De hoogte van zo’n toren varieert tussen 60 en 120 meter. Je kan ook opteren voor een capsule in meerdere niveaus, zodat je een openlucht bar kan toevoegen. Om het echt spectaculair te maken kan je zelf voor een combi toren opteren, waaraan ook een vrijeval variant zit.

Rapid River

De Rapid River bestaat uit een vaargeul waardoor ronde bootjes varen, in de geul worden golven gecreëerd waardoor de inzittenden nat kunnen worden.

 

 

Spin Boat

De Spin Boat attractie is een rustige bootvaart die je mee kan nemen door tuinen of langsheen tafereeltjes.

 

 

Immersive Flume

De Immersive Flume is een doorontwikkeling van de Super Flume. Echter zal je bij deze attractie doorheen een indoorstukje varen met een 360° scherm. Dankzij een 3D bril en een platform dat de boot kan optillen en laten schommelen krijg je een totaal andere beleving.

 

 

Funicular

De Funicular is een treintje aan een kabelbaan dat personen een steile helling of berg op kan vervoeren.

 

 

Cable Car

Met de Cable Car worden personen vervoert dankzij een gondel aan kabels.

 

Monorail

De Monorail is een bekend zicht in pretparken, deze trein vervoert mensen over een enkel spoor.

 

Jungle Cruise

De Jungle Cruise is een rustige bootvaart die gebruik maakt van waterjets of een sleepkabel om de bootjes voort te bewegen.

 

 

Water Battle

De Water Battle is een Splash Battle attractie waarbij je plaatsneemt in een bootje, dat uitgerust is met waterpistolen. Je kunt hiermee op doelen of op de andere bootjes en omstaanders spuiten.

 

 

Shoot-the-Chute

Bij de Shoot-the-Chute neem je plaats in een grote boot die op een helling getrokken wordt via een kettinglift. Eens bovenaan aangekomen kan je even genieten voordat je via een scherpe helling naar beneden raast en een grote golf creëert in het water.

 

 

Aquafury

De Aquafury is een waterglijbaan met rubberen bootjes. Meestal worden er meerdere naast elkaar gebouwd.

 

Log Flume

De Log Flume is een echte klassieker. Hierbij neem je plaats in een zogenaamde boomstam en vaar je door een geul. Tijdens de rit ga je ook een helling op, dit via een lopende band en raas je van een helling om zo een golf te maken wanneer je in het water komt.

 

 

Tow boat

De Tow boat is een rustige attractie waarbij je in een bootje een rondvaart maakt. De bootjes worden voortgestuwd d.m.v. een sleepkabel onder water.

 

Darkride

Een Darkride is voor Interlink een attractie met bootjes die doorheen taferelen varen. Deze bootjes worden voortgestuwd door waterjets of een sleepkabel.

 

 

Bron en foto’s: Interlink