Wild Adventures sluit haar houten achtbaan Cheetah

Wild Adventures is een pret-, dieren- en waterpark gelegen in de Verenigde Staten van Amerika. Onlangs maakte dit park bekend dat ze afscheid nemen van de houten achtbaan Cheetah, die in werking was sinds 2001. Men beloofde dat er nieuwe en spannende veranderingen op deze locatie zouden komen.

 

Wild Adventures kondigde onlangs aan dat ze afscheid zullen nemen van de enige houten achtbaan in het park Cheetah. Het park verklaarde zelf dit te doen om plaats te maken voor spannende nieuwe ervaringen in de toekomst, maar welke deze zullen worden, zijn nog even geheim.

Cheetah opende in 2001 in het park en bleef in 2020 gesloten. Dit jaar hakte het park de knoop dan door en besloot de achtbaan voorgoed te sluiten. Deze achtbaan werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Custom Coasters International en had treintjes van de Duitse fabrikant Gerstlauer. De baan had een hoogte van 28 meter en een lengte van 816,9 meter. Er werd een snelheid bereikt van 83,7 km/u.

 

 

Met de ombouw van houten achtbanen naar hybride achtbanen de laatste jaren gaan nu natuurlijk weer de nodige geruchten rond onder de fans van het park, want zou dit de volgende RMC hybride coaster worden? Dat is natuurlijk afwachten. Maar zou het niet voor het eerst zijn dat de Herschend Family Entertainment groep, het bedrijf achter Wild Adventures en die ook Dollywood en Silver Dollar City in handen heeft, zaken doet met dit Amerikaanse bedrijf.

Zo kreeg Dollywood in 2016 met Lightning Rod de enige gelanceerde houten achtbaan ter wereld, de achtbaan werd gebouwd door RMC. Een baan waarbij een gedeelte van de houten track voor dit jaar vervangen wordt door metalen track. Ook Silver Dollar City heeft met Outlaw Run een houten achtbaan in het aanbod die gebouwd werd door RMC. Deze opende in 2013 en bevat maar liefst 3 inversies.

 

 

Bron: Wild Adventures

Foto: Wikimedia – Michael Rivera