Fotoalbum: Memoriaal Waterloo 1815 – oktober 2020

Op een regenachtige dag besloten Themeparkfreak Gregory en zijn vrouw de droogte even op te zoeken in een museum in de Waalse stad Waterloo. Uiteraard is dit het museum bij de Leeuw van Waterloo. Het Memoriaal Waterloo 1815 gaat over de slag bij Waterloo. Hoofdrollen in deze wrede oorlog waren natuurlijk de bekende Napoleon Bonaparte en Arthur Wellesley, beter bekend als de 1ste hertog van Wellington. Aan de hand van schilderijen, miniaturen en een film wordt de slag uitgelegd en leren ze dat hier Napoleon definitief werd verslagen. Naast het museum kan je hier ook het panorama van de Slag bij Waterloo en natuurlijk de bekende Leeuw van Waterloo bezoeken. De leeuw staat bovenop een kunstmatige heuvel van 45 meter hoogte. Via 226 treden bereik je de top en kan je genieten van het uitzicht op de omgeving. Neem mee een kijkje bij de Leeuw van Waterloo in dit fotoalbum.