Patenten voor nieuwe attractie in Universal Studios duiken op

Er is een interessant patent opgedoken van Universal Studios waarin een ritsysteem voor een nieuwe attractie te zien is. Het gaat om een darkride systeem dat in combinatie met water zal gebruikt worden om een effect te creëren dat bezoekers met hun vaartuig in een ravijn zullen storten.

 

In het nieuwe patent dat is opgedoken van Universal Studios is een ritsysteem te zien waarbij een bakje voortgestuwd wordt via een aandrijfsysteem aan het dak, maar waarbij het lijkt alsof de bootjes zullen varen op het water. Hiermee kunnen dan interessante illusies gecreëerd worden.

In de nieuwe attracties zullen bezoekers instappen in karretjes van een darkride, dat via een rail bovenaan het parcours zal afleggen. Als ongeveer de helft van het parcours afgelegd is, zullen de karretjes die tot nog toe boven de grond zweefde, over een rivier komen te hangen.

Het verhaal neemt de bezoekers dan verder mee over het water waardoor de inzittenden het gevoel krijgen dat ze varen. Op het einde van het parcours volgt een grote waterval waarbij de bootjes dreigen neer te storten. Op het moment dat dit zou gaan gebeuren zullen de bootjes beginnen zweven door de geleidende rail bovenaan de attractie.

Waar en wanneer dit systeem gebruikt zal worden is nog niet bekend. Er zijn verschillende geruchten die gaan van een Zelda-gethematiseerde attractie tot Super Nintendo World en zelfs Jurassic Lost World. En in welk Universal-pretpark het zal komen te liggen is al evenmin bekend. Dit zou in het nieuwe Epic Universe kunnen zijn, het derde toekomstige pretpark van Universal Florida Resort, maar ook een ander pretpark is mogelijk.

 

Bron: Coaster Fans & News