Slovakije krijgt met Fantazia Liptov Park haar eerste pretpark

Er is heugelijk nieuws naar buitengekomen voor de Slovaakse kinderen. Daar is men momenteel volop aan het bouwen aan Fantazia Liptov Park, het eerste pretpark van Slovakije. Het park krijgt ook een achtbaan, erg goed nieuws voor de Slovaken want het land telt momenteel geen enkele achtbaan.

 

Het is eindelijk zo ver. Met de bouw van Fantazia Liptov Park krijgt Slovakije haar eerste pretpark. Dit pretpark zal een educatief pretpark voor kinderen worden met verschillende thema’s. Onder andere de luchtvaart zal een belangrijke rol spelen. Verschillende vliegtuigen en helikopters werden al naar de locatie van het park gebracht en deze zullen dienen als attracties.

Naast de luchtvaart zullen ook ambachten centraal staan in het park. Het toekomstige pretpark plaatste al een oproep om werknemers aan te werven die een ambacht machtig zijn zoals smid, leraar, bakker, glasblazer, juwelier en alle andere beroepen waar werken met de handen centraal staat.

 

Daarnaast zal vuur ook een belangrijk thema worden in het pretpark. Er zal geleerd worden over de gevaren van vuur, hoe het kan ontstaan en er zal getoond worden dat het zich snel kan verspreiden. Hierbij zullen kinderen gered worden van een gesimuleerde elektronische brand.

 

De man achter het project is Cyril Fogaš, eigenaar van vliegtuig en helikopterbedrijf Fantázia Liptov gelegen in het dorp Liptovský Mikuláš in de Slovaakse regio Žilina waar ook het pretpark komt te liggen. Het Slovaakse thematiseringsbedrijf ThemeWorks staat in voor de uitstraling van het park en het maken van de verschillende decorstukken. Er komt ook een achtbaan in het indoor pretpark, uniek voor Slovakije want het land heeft momenteel geen achtbanen. Wie die rollercoaster zal bouwen is nog niet bekendgemaakt.

We kregen ook nog enkele bouwfoto’s van het park toegestuurd.

Fantazia Liptov Park komt dus te liggen in het dorp Liptovský Mikuláš in het noorden van Slovakije, op een dikke twee uur en half rijden van de Poolse stad Krakau en van het Poolse pretpark Energylandia en op een uur en half rijden van het Poolse pretpark Rabkoland.

Het park ligt vlak aan het toeristisch Liptovská Mara stuwmeer waaronder het gereconstrueerde Keltische oppidum Havránok ligt. Ook de ijsgrotten Demänovská Ice Cave, het kasteel Liptov Castle en de grotten Demänovská Cave of Liberty zijn in de buurt gelegen. Daarnaast zijn er in het dorp Liptovský Mikuláš al verschillende andere toeristische attracties te vinden zoals het miniatuurpark Tatrapolis, het gigantische outdoor waterpark Tatralandia en de dierentuin Zoo Kontakt.

Bronnen: Fantazia Liptov Park, rcdb, dennikn

Foto’s: Fantazia Liptov Park, Wikipedia, rcdb, ThemeWorks, Liptovský Mikuláš, Slovakije