Starflyer breekt af in Chinees pretpark

Het noodlot heeft toegeslagen in een kleinschalig Chinees pretpark. Daar vielen de gondels van een starflyer attractie plots naar beneden tijdens de rit. Hoe het ongeluk juist kon gebeuren, is nog niet gekend. Helaas gebeuren dergelijke ongelukken wel vaker in China, waar men niet altijd evenveel belang hecht aan de veiligheid van attracties, zoals dat hier bij ons wel het geval is.

 

Wat een goede start van het nieuwe jaar had moeten worden, is compleet in tragedie veranderd voor verschillende Chinese families. Een aantal mensen waren naar een lokaal, kleinschalig pretpark gegaan in de Chinese provincie HuNan, om daar het Chinees Nieuwjaar te vieren dat dit jaar op vrijdag 12 februari viel.

Toen ze een ritje maakten in een starflyer attractie, vielen de gondels plotseling naar beneden. Gelukkig was de attractie niet op haar hoogste punt, want het gebeurde tijdens de start of het einde van de rit. Hierdoor waren de gondels dus al veel dichter bij de grond. Toch vielen er uiteraard verschillende gewonden. Hoe erg ze er aan toe zijn en of er ook doden vielen, is momenteel nog niet geweten. De verschrikkelijke beelden kan je in onderstaande video bekijken.

 

Bron: Roller Coaster Dream