Firestorm achtbaan in World Fairytale Land krijgt indrukwekkende thematisering

In China wordt momenteel gebouwd aan het nieuwe pretpark World Fairytale Land. Daarin is een spectaculaire Vekoma-achtbaan gebouwd en momenteel wordt deze van indrukwekkende thematisering voorzien. Deze achtbaan zal behalve een lancering ook meerdere inversies krijgen. De opening is voorzien voor 2021 of 2022.

 

In World Fairytale Land te China wordt momenteel gewerkt aan de thematisering van een spectaculaire Vekoma-achtbaan van het type Firestorm. De achtbaan werd volledig gebouwd in 2018 zonder theming, maar sindsdien is er een hele constructie rond de achtbaan gebouwd. Op onderstaande foto’s kan je zien hoe de achtbaan er nog uitzag een jaar geleden toen al een geraamte voor de thematisering gebouwd was.

Maar de werkzaamheden in het park lagen het afgelopen jaar niet stil. Op een van de bouwfoto’s die Vekoma op haar Instagram plaatste, is te zien hoe de achtbaantrack uit een gigantische constructie komt om vervolgens loodrecht naar beneden te duiken.

© Vekoma

 

De trein van deze achtbaan zal gelanceerd worden aan een snelheid van maar liefst 115 km/u en brengt je naar een hoogte van 50 meter. Na de top hat volgt een drop van meer dan 90°, waarna de rest van de 1050 meter lange achtbaantrack zal worden afgelegd. Firestorm krijgt 3 inversies, 2 overbanked turns en 6 airtimeheuvels.

 

Behalve de Vekoma-achtbaan zullen er in het park ook nog 3 andere achtbanen komen, waaronder een Free Spin achtbaan gebouwd door S&S Sansei Technologies. Het speciale aan dit exemplaar is dat het licht afwijkt van 10 anderen die gebouwd werden. Hiermee is het de eerste custom versie van de Free Spin die gebouwd wordt.

Foto’s: guoshanchemi, Roller Coaster Dream, Vekoma