Eerste onride van nieuwe Suspended Family Coaster in Parc du Bocasse

Nadat in februari gestart werd met de testritten op de nieuwe achtbaan van het Franse pretpark Parc du Bocasse, is ondertussen nu ook de eerste onride online gezet. Het gaat om een Suspended Family Coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma.

 

Parc du Bocasse blijft verder timmeren aan de toekomst. Ondanks de coronacrisis en de daarbij gepaarde sluitingsperiode en dus minder bezoekers, zal dit Franse pretpark dit jaar uitpakken met een nieuwe achtbaan. Het gaat om een Suspended Family Coaster die gebouwd werd door de Nederlandse fabrikant Vekoma.

De bouwwerken gingen deze winter aan een razend tempo vooruit en in februari werd dan ook al gestart met de eerste testritten. Het was de Franse fansite Coaster Rider die met de eerste onride video naar buiten kon komen. Hierin krijgen we zowel een ritje front seat te zien als een camera die op de achterste zetel gemonteerd is.

 

De achtbaan is gelijkaardig aan Orkanen in het Deense pretpark Fårup Sommerland en Dragon Roller Coaster in het Poolse pretpark Energylandia. De rollercoaster is 19,3 meter hoog met een drop van 20 meter. Tijdens de rit van 450 meter wordt er een snelheid bereikt van 67 km/u.

De bouwwerken van het nieuwe project kan je hier op de voet volgen.

 

Video’s: Coaster Rider, Parc Du Bocasse