Myrtle Beach gaat pretpark, surfpark en circus openen

Myrtle Beach in Zuid-Carolina gaat in 2021 nieuwe toeristische attracties toevoegen. Het gaat onder meer om een nieuw surfpark, pretpark en circus. Het pretpark zal de naam Funplex krijgen en zal onder andere een rollercoaster met Hamster Wheel bevatten.

 

Het toeristische Myrtle Beach in de Amerikaanse staat Zuid-Carolina zal in 2021 verschillende nieuwe toeristische attractie introduceren. Het Myrtle Beach gebied beslaat 60 mijl aan zandstranden en heeft al een groot entertainmentaanbod waaronder een golfterrein van wereldklasse.

Karen Riordan, president en CEO van Visit Myrtle Beach schrijft op haar website: “Bezoekers zullen kunnen genieten van het buitenleven, familieattracties van wereldklasse, een verscheidenheid aan geweldige restaurants en uitstekende accommodaties langs de 60 mijl aan prachtige kustlijn die Myrtle Beach biedt”.

 

Nieuwe attracties in het aanbod:

Een van de nieuwe attracties wordt het American Surf Park, het eerste kunstmatige surfpark van deze staat, waar bezoekers kunnen surfen op golven van 2 tot 6 meter hoog. De surf lagune zal tot 1000 golven per uur kunnen genereren, en de attractie zal ook een amfitheater met een capaciteit van 15.000 stuks hebben. De bouw zal dit jaar beginnen en de officiële opening wordt verwacht in 2022.

Deze zomer zal Broadway at the Beach en Dublin Worldwide Productions USA “Le Grand Cirque 2.0” naar Myrtle Beach brengen. Tijdens de shows zal een internationaal ensemble van performers het publiek vermaken met acrobatiek.

Bezoekers kunnen onder andere genieten van shows in het Alabama Theatre, dicht bij de wilde dieren komen in het Huntington Beach State Park Nature Center, en het Carolina Country Music Festival bijwonen. Drankjes en versnaperingen worden aangeboden bij de Grand Strand Brewing Company en de Crooked Hammock Brewery, terwijl de gasten kunnen overnachten op de Homewood Suites by Hilton of de Ocean Lakes Family Campground.

 

Funplex Amusement Park:

Ondertussen kunnen families ook genieten van het Funplex Amusement Park, dat in het voorjaar wordt geopend en attracties heeft voor alle leeftijden, met plezier voor zowel jonge bezoekers als sensatiezoekers.

Het zal ook de thuisbasis zijn van “Mach Fun”, de hoogste, interactieve 360° jet simulator op de markt, en de first-of-its-kind in Noord-Amerika. Daarnaast komt er ook een achtbaan met de naam Fun Coaster. Dit wordt een Big Air Coaster van de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group, een achtbaan met draaiende karretjes en er zal ook een bakje uitgerust worden met het befaamde Hamster Wheel. Een dergelijke achtbaan kan je in onderstaande video bekijken.

 

Bron: blooloop